Küçük ellerden sokak hayvanları için yuva

Zorlu Kış şartlarında sokaklarda yaşayan hayvanlar için sıcacık yuvalar yapılmaya başlandı. Bergama Belediyesi ve 100.Yıl İlkokulu tarafından “Minik Canlarımız İçin Sıcak Bir Yuva” sloganıyla başlatılan proje kapsamında, sokak ...

Özgürses Gazetesi
03:04 -
Abone ol
Küçük ellerden sokak hayvanları için yuva

Zorlu Kış şartlarında sokaklarda yaşayan hayvanlar için sıcacık yuvalar yapılmaya başlandı.

Bergama Belediyesi ve 100.Yıl İlkokulu tarafından “Minik Canlarımız İçin Sıcak Bir Yuva” sloganıyla başlatılan proje kapsamında, sokak hayvanları için hazırlanan yuvalar öğrenciler tarafından boyanarak hazır hale getirildi.

Bergama Belediyesi ve 100. Yıl ilkokulu öğrencileri ile gerçekleştirilen projede, Bergama Belediyesi Temizlik İşleri Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından araba lastikleri kullanılarak hazırlanan 2 gözlü yuvalar belediye şantiyesinde minik öğrenciler tarafından boyandı.

BAŞKAN KOŞTU’DAN MİNİK ÖĞRENCİLERE DESTEK

Yuvalarının boyanması etkinliğinde minik öğrencilerle biraraya gelen Belediye Başkanı Hakan Koştu, böylesi bir projeye katıldıkları için öğrencileri tek tek kutladı. Öğrencilerin minik elleriyle yaptıkları boyama çalışmasına eşlik eden Başkan Koştu, “Sokak hayvanları çok zorlu şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Sokak hayvanları kış şartlarında hayatta kalmak için soğukla, yazın sıcakla büyük bir mücadele içine giriyorlar. Bu proje ile okul bahçelerine yakın parklara ve bölgelere konuşlandırılacak yuvalar sayesinde kışın sıcacık, yazın serin bir ortama kavuşacaklar. Çocuklarımızda bu minik misafirlerin yemek ihtiyaçlarını gidererek, onlarla ilgilenerek hayvan sevgisini küçük yaşlardan itibaren kazanmaya başlayacaklar” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın da katıldığı etkinlikte minik öğrencilerin yuvaları boyarken yaşadıkları sevinç gözlerinden okundu. Yuvalar geri dönüştürülebilir malzemelerden yapıldı.