Aliağa Mega Hafıza Dahi Çocuk Merkezi basınla buluştu!

Aliağa Mega Hafıza Dahi Çocuk Merkezi Kurucu Müdürü Akgül Barutçu '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla ilçede görev yapan yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Kahve Diyarında  düzenlenen kahvaltılı toplantıda b...

Özgürses Gazetesi
02:39 -
Abone ol
Aliağa Mega Hafıza Dahi Çocuk Merkezi basınla buluştu!

Aliağa Mega Hafıza Dahi Çocuk Merkezi Kurucu Müdürü Akgül Barutçu ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla ilçede görev yapan yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Kahve Diyarında  düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensuplarının gününü kutlayan Akgül Barutçu, “Gazetecilerimiz, toplumun haber alma hakkını sağlama ve halkı bilinçlendirme anlamında gece gündüz demeden çalışma gayreti göstermektedirler. İlçemizde görev yapan basın mensuplarının hepsi, Aliağa’nın gelişmesinde ve kalkınmasında üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmektedirler. ” dedi.

Basın mensuplarının soruları üzerine Akgül Barutçu Mega Hafıza Dahi Çocuk Merkezi hakkında kısa bilgiler verdi. “Mega hafıza Türkiye’de 297 şubesi olan bir kuruluş. İçerisinde ağırlıklı olarak Mega Aritmetik derslerimiz var. Mega aritmetiğin açılımı nedir? Beynin her iki lopunun da çalışmasını sağlayan, öğrencilerin 5-12 yaş grubu arasında yapılan çalışmadır. Pek fazla büyüklere hitap etmiyor açıkçası. Kuruluşumuzun içerisinde hızlı okuma ve İngilizce derslerimiz de var. Daha çok özel ders olarak düşünebilirsiniz bu kursları. Çocukların hızlı düşünmelerini sağlıyoruz. Okullarına yardımcı oluyor, başarılarını arttırıyoruz. Aliağa’da ki öğrencilerimiz arasında Türkiye birincisi, ikincisi olan öğrencilerimiz var. 6 – 7 yaş gruplar arasında bu dereceye  giren öğrencilerimiz. Aliağa’da kurulalı yaklaşık 1,5 yıl oldu. Şuan mevcut  90 öğrencimiz var. Biz burada Mega aritmetik  ağırlıklı çalışıyoruz. Mega aritmetik tamamen beyinde duyu uyandırıcılarla alakalı bir durum.  Mesela öğrenci matematikte parmaklarını kullanıyor. İşlem yaparken parmaklarıyla dokunuyor. işte bu işlem beyni uyarma işlemidir. Dokunarak beyni uyandırıyor. Beyine hızlı sinyaller gönderiyor. İşte burada görülen de beyini nasıl yönlendirdiğimiz ortaya çıkıyor.  Bir bireyin duygularını  ne kadar ön plana çıkarabilirseniz, hayal gücünü arttıra bilirseniz, öğrendiğiniz şeyler o kadar kalıcı hale gelir. Biz beynin çalışmasını hızlandırıyoruz” dedi.

Daha sonra Barutçu, basın mensuplarıyla fotoğraf çekiminin ardından, katılan basın temsilcilerinin tek tek gününü kutladı ve günün anısına kırmızı gül takdim etti.

 

Haber: Özgür GÜN