Dikili’de yağmur suyu drenaj hatları yenileniyor

Dikili’de eskiyen ve yetersiz kalan yağmur suyu drenaj hatları birer birer yenileniyor. Dikili Belediyesi ve İZSU ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmaların tamamlanmasıyla aşırı yağışlardan etkilenen noktalarda muhtemel su b...

Özgürses Gazetesi
11:17 -
Abone ol
Dikili’de yağmur suyu drenaj hatları yenileniyor

Dikili’de eskiyen ve yetersiz kalan yağmur suyu drenaj hatları birer birer yenileniyor. Dikili Belediyesi ve İZSU ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmaların tamamlanmasıyla aşırı yağışlardan etkilenen noktalarda muhtemel su baskını riski ortadan kalkacak.

17. Sokak’a Neşter Vuruldu

Dikili Belediyesi, yağış oranlarının hızla artacağı günlere hazırlıklı olabilmek ve sıkıntısız bir kış mevsimi geçirmek için daha önceden tespit edilen noktalarda yağmur suyu drenaj hatlarının yenilenmesine yönelik çalışma başlattı. İZSU Genel Müdürlüğü ile işbirliğinde yürütülen çalışmalarda ilk olarak Salimbey Mahallesi Adnan Menderes Caddesi 17. sokakta ana yağmur suyu drenaj hattında bypass sistemi yapılarak, yeni döşenen drenaj hattının 500’lük ana hatta bağlantısı yapıldı.

‘Başkanımız Mustafa Tosun’un Hedefi Tüm Altyapıyı Yenilemek’

Dikili Belediyesi tarafından ilçe genelinde emin adımlarla yürütülen değişim ve gelişim çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.  Ekipler bir yandan üst yapı çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da altyapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ekipler, Adnan Menderes Caddesi 17. Sokak üzerinde İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri gözetiminde yağmur drenaj hattı değiştirerek yerine yeni boru hattı yerleştirdi.  İlçe genelinde eskiyen ve görevini yerine getirmeyen tüm yağmur drenaj hatlarının birer birer değiştirilmeye başlandığı belirten ve çalışmalar hakkında bilgiler veren yetkililer, “Bu çalışmalar Dikili Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü’nün örnek çalışmalarından devamıdır. İlçenin altyapısına yönelik devrim gibi çalışmalar başlamış durumdadır. Belediye Başkanımız Mustafa Tosun ilçenin altyapısının yenilenmesine çok önem veriyor. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla Dikililer artık yoğun yağışın yaşandığı günlerde bile rahat bir şekilde yollarda yürüyecektir. Ayrıca yoğun yağışlı zamanlarda daha önceden sorunlu olarak bilinen bölgelerdeki binaların bodrum ve giriş katlarında da artık su basması yaşanmayacaktır” dedi.