İKİ ÜLKE ARASINDA TURİZM İLİŞKİLERİNİ GÜÇLENDİRECEK ADIM

İzmir Ticaret Odası ve odamız işbirliği ile  "Yıl 12 Ay Turizm" adlı proje kapsamında, odamız sosyal tesisi Tonoz'da Fransa'dan gelen seyahat acentaları ve Bergama'da turizm işiyle faaliyet gösteren üyelerimiz ağırlandı. Yemekten önce Be...

Özgürses Gazetesi
10:35 -
Abone ol
İKİ ÜLKE ARASINDA TURİZM İLİŞKİLERİNİ GÜÇLENDİRECEK ADIM

İzmir Ticaret Odası ve odamız işbirliği ile  “Yıl 12 Ay Turizm” adlı proje kapsamında, odamız sosyal tesisi Tonoz’da Fransa’dan gelen seyahat acentaları ve Bergama’da turizm işiyle faaliyet gösteren üyelerimiz ağırlandı. Yemekten önce Bergama’yı ve Tonoz’u gezme fırsatı bulan heyet, Bergama’nın kültürel ve tarihi dokusu hakkında bilgiye ulaştı.

İkili görüşmeler ile birlikte son yıllarda ülkemizde ve bölgemizde yaşanan turizmdeki düşüşün, turizmdeki sürdürülebilirliği için tanıtım ve pazarlaması amaçlandı. Açılış, Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper’in bölgemiz hakkında heyete bilgiler sunmasıyla başladı.”Turizm ve ticaret her zaman ülkeler arasında önemli bir yere sahiptir ve bu sayede Bergama Ticaret Odası olarak sizleri üyelerimizle buluşturmak istedik. Sizlerin bölgemizi gezmenizle, bağlı olduğunuz kurumda bölgemizden bahsetmeniz, buraya turist getirmeniz ya da yönlendirmeniz her iki ülke için başarılı bir proje olacağı inancı içerisindeyim” şeklinde konuşan Ürper, böyle bir organizasyona katkıda bulunmasından ve heyeti ağırlamaktan memnun olduğunu sözlerine ekledi.

Yemek sonrası rehber eşliğinde karşılıklı tanışma ve ikili görüşmeler gerçekleşti. Bu sayede fikir alış verişi yapılarak iki ülkenin turizm potansiyeli değerlendirildi. Bu görüşmeden memnun kaldığını ve teşekkürlerini ileten Ürper, “Bir sonraki görüşmemizde sizleri daha kalabalık gruplar halinde görmek isteriz.” şeklinde konuştu.