İZMİR MİLLETVEKİLİ EYYÜP KADİR İNAN BERTO’YU ZİYARET ETTİ

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ilçe programı kapsamında Bergama Ticaret Odası'nı ziyaret etti. Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat, Meclis Başkanı Tahir Erdoğan ve Yönetim Kurulu...

Özgürses Gazetesi
11:47 -
Abone ol
İZMİR MİLLETVEKİLİ EYYÜP KADİR İNAN BERTO’YU ZİYARET ETTİ

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ilçe programı kapsamında Bergama Ticaret Odası’nı ziyaret etti.
Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat, Meclis Başkanı Tahir Erdoğan ve Yönetim Kurulu Üyesi Salim Zeki Kurşun; Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama Belediyesi Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar, Oda Başkanları, Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin Güzel, Basın Mensupları, Ak Parti İl ve İlçe Teşkilatı Üyeleri’nin yer aldığı toplantıya ev sahipliği yaptı.
Açılış konuşmasını yapan BERTO Başkanı Kolat; “Bölgemizin yıldızı giderek parlıyor. Hızla yükselen OSB’ler ile birlikte ‘ara eleman’ ihtiyacımız da artacak. Bu yüzden hep birlikte bölgede Mesleki Eğitim’e önem vermeliyiz. Bunun yanında; hali hazırda bulunan Kozak Yolu‘na herhangi bir zarar gelmesi durumunda Bergama ile Kozak’ın bağı kopma tehlikesi ile karşı karşıya. Bu yüzden alternatif bir Kozak Yolu’nun gündeme alınması, çalışılması, faydalı olacaktır. Diliyoruz ki siz vekillerimiz sayesinde bölgemizin sorunlarını, Ankara’da hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacağız. Bugün burada bizlerle olduğunuz için Bergama Ticaret Odası adına teşekkür ediyorum” dedi.
Ardından sözü alan Bergama Belediye Başkanı Koştu, yakında açılışı yapılacak olan Diş Hastanesi ve Millet Bahçesi hakkında bilgi verdi. Yapımı süren Selinos Antik Kanal Projesi’ne de değinen Koştu; “Bu proje Bergama’nın Turizm yüzünü tamamen değiştirecek. Şehrin turizminde yaşanan bu süreci, Selinos‘tan önce ve sonra diye bahsedip, değişimi hep birlikte göreceğiz” dedi.
Milletvekili İnan ise; “Bergama hem tarihi, hem tarımı, hem de yükselen sanayisi ile gerçekten göz dolduruyor. Bergama’nın adını daha fazla duyurabilmek için çeşitli çalışmalar planlıyoruz. Kozak Yolu konusunu bakanlık ile görüşeceğiz. Çandarlı Limanı konusu sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın da yakından takip ettiği bir konu. Tüm bunların yanında 2025’e kadar İZBAN‘ı da Bergama’ya ulaştırmayı hedefliyoruz” diyerek Oda Başkanları ve katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
Toplantı, ilgili notların alınması ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.