YÖRÜKLERDEN BAŞKAN SERKAN ACAR’A ZİYARET

İzmir’in Aliağa ilçesinde kısa bir süre önce kurulan Aliağa Yörükler Derneği, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı makamında ziyaret etti. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Yörükler Derneği Yönetim Kurulu Üyelerin...

Özgürses Gazetesi
10:24 -
Abone ol
YÖRÜKLERDEN BAŞKAN SERKAN ACAR’A ZİYARET

İzmir’in Aliağa ilçesinde kısa bir süre önce kurulan Aliağa Yörükler Derneği, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı makamında ziyaret etti.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Yörükler Derneği Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ağırladı. Yapılan ziyarete dernek başkanı Erhan Küçük ile birlikte yönetim kurulu üyeleri UzunhasanlarMahalle Muhtarı Erdoğan Halavurt ve Karakuzu Mahalle Muhtarı Mehmet Yamaner katıldı.Sohbet havasında gerçekleştirilen ziyarette dernek Başkanı Küçük, derneğin kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında Başkan Serkan Acar’a bilgi verdi.Ziyaret sonunda dernek yöneticileri Başkan Serkan Acar’a üzerinde adının yazılı olduğu Tartamak hediye etti.

ALİAĞA YÖRÜKLER DERNEĞİ BAŞKANI ERHAN KÜÇÜK: “BU KÜLTÜRDE SEVGİ VAR, HOŞ GÖRÜ VAR”

Yörük kültürünün öğretici değerleri olan bir kültür olduğunu belirten Aliağa Yörükler Derneği Başkanı Erhan Küçük, “Yaptığımız çalışmalarla Yörük kültürünü Aliağa’da yaşatmaya çalışıyoruz. Yörük Türkmen kültürüTürk’ün özü ve mayasıdır. Bu kültürde sevgi var, hoş görü var. Bu nedenle Yörük kültürü topluma anlatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması gereken bir kültürdür. Bizde dernek olarak tüm gücümüzle Yörük kültürünü Aliağa’da yeniden canlandırmak, yaşatmak ve sürdürülebilir kılmak istiyoruz. Çalışmalarını bu doğrultuda sürdüren tüm üyelerimize ve çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.