“PETKİM İŞÇİSİ TEDİRGİN…”

Petrol-İş sendikası Aliağa Şubesi Sabah saatlerinde Petkim B Kapısı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada TİS sürecinden sonra Petkim iş vereninin olumsuz, tutum ve davranışlarınmın sürdüğüne dikkat çeken send...

Özgürses Gazetesi
11:19 -
Abone ol
“PETKİM İŞÇİSİ TEDİRGİN…”

Petrol-İş sendikası Aliağa Şubesi Sabah saatlerinde Petkim B Kapısı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada TİS sürecinden sonra Petkim iş vereninin olumsuz, tutum ve davranışlarınmın sürdüğüne dikkat çeken sendika yönetimi iş vereni yaptığı açıklama ile uyardı. Yapılan basın açıklamasında Sendika Başkanı Ahmet Oktay şunları söyledi:

“Petkim TİS sürecinden sonra Petkim İşvereninin bizlere karşı olumsuz tutum ve davranışlarının devam ettiğini hep birlikte gözlemlemekteyiz. Bazı birimlerdeki yöneticilerin üyelerimize karşı sergilemiş oldukları yönetim anlayışları iş barışını olumsuz yönde etkileyeceğini belirtmek isteriz. Ayrıca bu tür davranışların karşılığı mobbingdir ve suç teşkil etmektedir. Bir kez daha kendilerini buradan uyarıyoruz.

Değerli Arkadaşlarım; en son yaşadığımız bir olay hepinizin malumudur. 25.07.2017 tarihinde hain darbe girişimi kapsamında Petkim çalışanı 6 Star Rafinerisi çalışanı 3 üyemiz gözaltına alınmıştır.14 günlük gözaltı süreci sonrasında 5’i Petkim’den 1’i de Star’dan olmak üzere 6 arkadaşımız haklarında yapılan tahkikat sonrasında suçsuz oldukları tespit edilmiş ve sadece yurt dışı çıkış yasağıyla 07.08.2017 tarihinde serbest bırakılmışlardır. Bu arkadaşlarımızın bazıları 08.08.2017 tarihinde sabah işlerine geldiklerinde iş akitlerinin fesih edildiği kendilerine bildirilmiştir. Bu durum tarafımızdan asla kabul edilir değildir. Petkim yönetimiyle konuyu görüşmek istediğimizde olumsuz yanıt verdiklerinide belirtmek isteriz. Soruyoruz kendilerine aynı durumda olup ta şu an işine devam eden kaç yöneticiniz var? Bu arkadaşlarımızın suçları sendikamız üyesi olmak mı? SOCAR Yönetimi olarak yapmış olduğunuz bu tür çifte standart uygulamaları hangi yönetim anlayışınıza sığdıracaksınız. Yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Petkim ve Socar üst düzey yöneticileri hakkında ulusal basında çıkan haberleri tüm kamuoyu bilmektedir. Bu tür yaşanmışlıkları bizim üzerimizden mi bertaraf etmeye çalışıyorsunuz? 6 arkadaşımızla ilgili yapmış olduğunuz bu uygulama aynı zamanda TİS ihlalidir. Bu tür uygulamalara sessiz kalmayacağımızı bir kez daha belirtmek isteriz. Bundan sonra ki süreçte de bu şirkette yaşanan tüm yönetimsel olumsuzlukların basın ve kamuoyuyla paylaşılacağını bir kez daha belirtmek isteriz.

Bu duygularla tüm üyelerimize iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla”

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi

Yönetim Kurulu Adına

Ahmet OKTAY

Başkan