FOÇA’DA YAĞLI BOYA RESİM SERGİSİ

Sanat Kenti Foça, sergilere ev sahipliği yapmayı sürdürüyor… Ankaralı Ressam Fatoş Çakıroğlu Çetinkaya, üçüncü kişisel sergisini Foça’da açtı. Sanatseverlerin yoğun ili gösterdiği sergi açılışına, Foça Belediye Başk...

Özgürses Gazetesi
10:31 -
Abone ol
FOÇA’DA YAĞLI BOYA RESİM SERGİSİ

Sanat Kenti Foça, sergilere ev sahipliği yapmayı sürdürüyor…

Ankaralı Ressam Fatoş Çakıroğlu Çetinkaya, üçüncü kişisel sergisini Foça’da açtı.

Sanatseverlerin yoğun ili gösterdiği sergi açılışına, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’da katıldı. Sanat Kenti Foça’nın yine önemli ve kaliteli bir sergiye ev sahipliği yaptığını ifade eden Başkan Demirağ, Ressam Fatoş Çakıroğlu Çetinkaya’yı tebrik etti.

Ressam Fatoş Çakıroğlu Çetinkaya, Başkan Demirağ’a Foça sergisi için verdiği destek dolayısıyla teşekkür ederek, tablo hediyesini sundu.

On dört yıldır resim sanatıyla uğraştığını belirten Çetinkaya’nın sergisinde, 47 yağlıboya tablo yer alıyor. Doğa, hayvan, manzaralar ve nü eserlerin yer aldığı sergide Foça’yı resmeden sekiz tabloda, taş evler, kayıklar, çeşmeler, günbatımı ve sahilleri tasvir ediliyor.

Küçük yaştan beri karakaleme yatkınlığı olduğunu ifade eden Çetinkaya, sonraki dönemde bu yeteneğini yağlı boya tablolara döktüğünü, hayvan ve insan figürlerinin önemli bölümünü deri ve güderi zemin üzerine resmettiğini belirtti. Fatoş Çakıroğlu Çetinkaya; “Daha önce 3 karma sergiye katıldım. Bunların ardından bugün 3.ncü kişisel sergimi Foça’da açmaya, 14 yıllık deneyimimi Foçalılarla paylaşmaya geldim. Daha önce eşimin görevi dolayısıyla yedi yıl yaşadığımız ve unutamadığımız bu güzel kente 20 yıldır yaz aylarında geliyoruz. Kısmetse iki yıl sonra tamamen yerleşeceğiz. Bu sergi birazda Foça’ya olan vefa borcunun ödenmesi için olacak” dedi.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde, 7-13 Ağustos 2017 tarihleri arasında açık kalacak sergide eserlerin satışı da yapılacak. Sergi, her gün 09.00-18.00 saatleri arasında açık olacak.