35 Proje meclis gündeminde

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alarak İzmir'e yapılan yatırımlar ve 35 Proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Konuşmasına İstanbul'da ve Midyat'ta gerçekleşen terör saldırıları...

Özgürses Gazetesi
04:10 -
Abone ol
35 Proje meclis gündeminde

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak İzmir’e yapılan yatırımlar ve 35 Proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Konuşmasına İstanbul’da ve Midyat’ta gerçekleşen terör saldırılarında şehit olan polis ve vatandaşlar için başsağlığında bulunarak başlayan Kaya, “Birlik ve beraberlik ayı olan mübarek ramazan ayı içerisinde yüreğimizi dağlayanları lanetliyorum. Hainler yaptıklarının bedelini en ağır şekilde ödeyeceklerdir, necip milletimiz bu konuda müsterih olsun. Vatanda topraklarında tek bir terörist kalmayıncaya kadar kararlı  biçimde bu mücadeleye devam edeceğiz.

35 PROJE’DEN 7 TANESİ BİTTİ, 18 TANESİNİN YAPIMI DEVAM ETMEKTE

35 İzmir 35 Proje’ye ilişkin olarak, geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın oldukça yanlış değerlendirmelerde bulunduğunu ifade eden Kaya, “Maalesef İzmir’den bihaber olduğu belli olan bir arkadaşımız tarafından bu kürsüde bazı değerlendirmelerde bulunuldu. Öncelikle bu projelerden, yani 35 Proje’den sadece 1 tanesinin hayata geçirildiğini iddia etti, sonra ise çark etti. 35 İzmir 35 Proje, 2011 yılında Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın İzmir’den aday olduğu noktada, İzmir’i marka kent, vizyon kent hâline dönüştürmek için ortaya koyduğu ve değeri 60 milyarı -eski parayla- 60 katrilyonu bulan projelerin toplu bir yekûnudur. Bu projelerin tamamının 2023’e kadar bitirilmesi öngörülmüştür. Bu projeler, Türkiye’nin 2023 eserleri ve vaatleri arasında da yerlerini almışlardır. Şu an itibarıyla bu projelerden 7 tanesi bitmiş, 18 tanesinin yapımı devam etmekte ve 10’u da proje aşamasında yürümektedir. Dijital Arşiv Kent, E-Ticaret Üssü İzmir, Engelsiz Yaşam, Tarım ve Hayvancılık İşletmeleri, Öğrenci Yaşam Merkezi, Konak Tüneli ve İzmir Adnan Menderes Yeni İç Hatlar Terminali tamamlanmış projeler arasında yer almaktadır” şeklinde konuştu.

KARŞI ÇIKTIĞINIZ KONAK TÜNELİ’Nİ İLK SİZ KULLANDINIZ

Söz konusu projelerden Konak Tüneli’nin 315 milyon bedelle inşa edilmiş bir proje olduğunu hatırlatan Mahmut Atilla Kaya, “Bugün 35 Proje’de hiçbir ilerleme sağlanmadığını iddia edenler, Konak Tüneli’nin yapımını engellemek için dava üzerine dava açtı. Hatta Konak’taki Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı, bu projeyi engellemek için oradaki vatandaşlarımızı dahi yanlış bilgilendirerek infialler oluşturmaya çalıştı. Bütün bunlara rağmen biz bu projeyi bitirdik. Bir yıllık süre içerisinde Konak Tüneli’ni 10,5 milyon araç kullandı. İki yıl boyunca karşı çıktığınız projeyi de ilk kullanan yine sizler oldunuz. Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali, 250 milyon Euro bedelle bitirilmiş ve şu ana kadar 20,5 milyon hemşerimizin kullanımına açılmıştır.  Körfez Geçiş Projemiz için İzmir kamuoyunda bir mutabakat oluştu. Bu projeyle de İzmir’in iki yakasını bir araya getirip, asgari 45 dakikalık bir yolu 10 dakikaya indireceğiz. Körfez’in ortasına da ay yıldızlı bir ada yapıp bunu İzmir’e kazandıracağız” sözlerini sarf etti.

CHP’NİN HAYALİNİ AK PARTİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP’nin İzmir’den Başbakan çıkarma projesini ve hayalini AK Parti’nin gerçeğe dönüştürdüğünü belirtti. Kaya, “CHP’lilerin de İzmir’de bir projeleri vardı. Milletvekili adayları, o dönemki il başkanları hatta Büyükşehir Belediye Başkanı, Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’den Milletvekili adayı olduğunda ‘İzmir’den Başbakan çıkaracağız’ demişlerdi. CHP’nin o projesini, hayalini de gerçeğe dönüştürmek bize nasip oldu. Hamdolsun, sözünüzü yere bırakmadık, İzmir’den Başbakan çıkardık. Her şeyde olduğu gibi yine onlar konuşur, AK Parti yapar” dedi.

İZMİRLİ BAŞBAKANA SAHİP OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, konuşmasının ardından CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın kendisine sataşması üzerine tekrar söz aldı. Balbay’ın kullandığı ifadelere yanıt verip tartışmanın seviyesini düşürmek istemediğini belirten Kaya, “Ben seviyeyi sizin gibi düşürmeyeceğim. Balbay’ın kullandığı ifadeler, aslında CHP’nin gençlere bakış açısını net bir şekilde ortaya koymuş ifadedir” dedi.

SEN HABERİNİ YAPARSIN, BİZ İSE İZMİRLİYİZ

Sözlerine devam eden Kaya “İzmir’in haberini yazabilirsiniz, İzmir’in haberlerini yazmaktan da övünebilirsiniz.Ama biz İzmirliyiz, İzmir’de yaşıyoruz ve İzmirli bir Başbakana sahip olmaktan da çok büyük mutluluk duyuyoruz. İzmir Milletvekilimiz Sayın Binali Yıldırım Başbakan olduktan sonra tam bir telaş aldı sizleri. Neden? Diyordunuz ki, ‘AK Parti İzmir’e ayrımcılık yapıyor, AK Parti İzmir’e hizmet getirmiyor. Artık, AK Parti’nin Genel Başkanı İzmirli, İzmir Milletvekili Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’dır. Bütün telaşınız bundandır, onu biliyoruz” dedi.