ZONGULDAK VALİSİ ERDOĞAN BEKTAŞ GEMİSANDER’İ ZİYARET ETTİ

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneğine ziyarette bulundu. Gemi geri dönüşüm tesisleri hakkında bilgi alan ve tesisleri gezen Vali Bektaş, “Aliağa bu işin kompedanı olmuş” dedi. Zonguldak Valisi Er...

Özgürses Gazetesi
11:16 -
Abone ol
ZONGULDAK VALİSİ ERDOĞAN BEKTAŞ GEMİSANDER’İ ZİYARET ETTİ

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneğine ziyarette bulundu. Gemi geri dönüşüm tesisleri hakkında bilgi alan ve tesisleri gezen Vali Bektaş, “Aliağa bu işin kompedanı olmuş” dedi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ve beraberinde Zonguldak Ticaret Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Zonguldak TSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, BAKKA Strateji Birim Başkanı Mehmet Çetinkaya, BAKKA Koordinatörü Mustafa Ayhan İnanır, Zonguldak Valiliği Uzman Ali Doğu, Zonguldak Liman Başkanı Ali Görkem Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneğini ziyaret etti. Vali Bektaş ve ekibini Dernek Başkanı Kamil Önal, Aliağa Liman Başkanı Levent Köleteli, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk ve dernek yönetimi kurulu karşıladı.

Karşılama sonrası dernek toplantı salonuna geçildi.  Kısa tanışmayla başlayan toplantı, Vali Bektaş’ın konuşmalarıyla devam etti. Türkiye’de gemi söküm izni verilen iki yer olduğunu belirten Valisi Bektaş, “Bu yerlerden biri şuan Aliağa’da bulunduğumuz tesisler diğeri ise Zonguldak’ın Kilimli ilçesidir. Ama yıllardır Kilimli ilçesinin izni olmasına rağmen bir türlü faaliyete geçememiştir. Zonguldak’ın da doğal olarak böyle bir hakkı olunca zaman zaman bu konu gündeme geliyor. Bizlerde sizleri ziyaret edip, gemi geri dönüşüm hakkında bilgi almak ve işleyişi yerinde görmek için ziyarette bulunduk. Bizleri misafir ettiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Erdoğan Bektaş’ın konuşmasının ardından Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Dernek Başkanı Kamil Önal ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek şunları ifade etti: “Sizleri derneğimizde görmekten dolayı sektörümüz adına çok mutluyuz. Sizlere sektörümüzü kısaca anlatmak ve tanıtmak için derneğimizin Genel Koordinatörü Ersin Bey’in bir sunumu olacak. Bununla birlikte sektörümüz hakkında varsa sizlerin ve arkadaşlarımızın merak ettikleri soruları da cevaplamak isteriz” dedi.

GEMİSANDER Genel Koordinatörü Ersin Çeviker tarafından  ‘dünden bu güne gemi geri dönüşüm’ başlıklı sinevizyon gösterisinde ,Gemi geri dönüşümün önemi,tarihçesi, ekonomiye katkısı, Ulusal ve Uluslararası yasal mevzuatlar, yıllara göre veriler –GEMİSANDER’in üyelerine sağladığı hizmetler ve  Dünya gemi geri dönüşüm sektöründe  son gelişmeler konularında heyet bilgilendirildi.

Toplantı sonrası Vali Bektaş tesisleri gezerek işleyişi yerinde izledi. Ziyaretler sonrası günün anısına Vali Bektaş, Dernek Başkanı Kamil Önal’a Zonguldak’ı simgeleyen Madenci figürlü saat hediye ederken, Başkan Önal ise Vali Bektaş’a denizci duvar saati hediye etti. Ziyaret toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.