PETKİM’DE SIKINTILAR DEVAM EDİYOR!..

Petrol-İş üyesi işçiler Petkim'deki çalışma koşulları ve devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri hakkında basın açıklaması yaptı. Akşam vardiyası girişi sırasında Petkim B kapısı önünde toplanan işçiler, performans sist...

Özgürses Gazetesi
11:33 -
Abone ol
PETKİM’DE SIKINTILAR DEVAM EDİYOR!..

Petrol-İş üyesi işçiler Petkim’deki çalışma koşulları ve devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri hakkında basın açıklaması yaptı. Akşam vardiyası girişi sırasında Petkim B kapısı önünde toplanan işçiler, performans sistemi, bakım gruplarındaki sıkıntılar ve teknik elaman yetersizliği konusunda işverene uyarılarda bulundu.

 

İşçiler adına açıklamalar da bulunan Petrol İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, çalışma koşullarının biran önce iyileştirilmesini ve bu konuda sabırlarının zorlanmamasını istedi.

 

“BURASI GAZOZ FABRİKASI DEĞİL”

Petkim yönetimin çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusunda kendilerini sürekli oyaladığını dile getiren Ahmet Oktay, bu konuda şunlara dikkat çekti: “Burası kola fabrikası değil, gazoz fabrikası değil, çikolata fabrikası değil, burası petrokimya işkolu. Petkim yönetimi bunun özüne uygun hareket etmeli. Bu konuları biz öğretmeyeceğiz onlara. Eğer kurumsal yönetim anlayışına sahiplerse bunun formülünü kendileri bulacak. Gerekiyorsa onların anladığı dilden de konuşuruz.”

 

OKTAY’DAN, PETKİM YÖNETİMİNE TEPKİ

Ahmet Oktay devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri hakkında da işçilere bilgi verdi. İşçilerin kazandığı hakları geri almaya çalışan önerilerle görüşmeye gelmemesi konusunda Petkim yönetimini uyaran Başkan Oktay, bu tarz önerileri görüşmelerde dikkate almayacaklarını söyledi. Oktay, “11 yıldır emeğimizi çaldılar. Bunları geri istiyoruz. Her türlü mücadeleye hazırız.” dedi. İşçiler sloganlar eşliğinde Petkim’e girdi ve işbaşı yaptı.