BERGAMA’DA 8. GELENEKSEL DEVE GÜREŞLERİ COŞKUSU

Çanakkale, Aydın gibi Türkiye’nin birçok şehrinden güreşlere katılmak için Bergama’ya getirilen develerin yarıştığı 8. Geleneksel Bergama Deve Güreşleri Bergamalılara keyifli bir pazar günü yaşattı. Ülkemizde yıllardır sürd...

Özgürses Gazetesi
02:55 -
Abone ol
BERGAMA’DA 8. GELENEKSEL DEVE GÜREŞLERİ COŞKUSU

Çanakkale, Aydın gibi Türkiye’nin birçok şehrinden güreşlere katılmak için Bergama’ya getirilen develerin yarıştığı 8. Geleneksel Bergama Deve Güreşleri Bergamalılara keyifli bir pazar günü yaşattı.

Ülkemizde yıllardır sürdürülen önemli geleneklerden olan deve güreşleri, Bergama Belediyesi tarafından yürütülen tüm hazırlıkların ardından yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kahyaoğlu ve Ümit Atlam, Belediye Meclis Üyesi Murat Tanol’ ve çok sayıda güreş severinkatılım gösterdiği güreşlerde bu yıl ki güreş ağası Bergamalı turizm işletmecisi Murat Öz oldu.

Bergama’da düzenlenen 3. Deve Güreşleri’nin Bergamalı meraklılarına keyifli dakikalar yaşattığının altını çizen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “ Deve güreşleri sayesinde eski bir geleneğimizi  Bergama’da canlandırdık ve gerçekleştirme devam ediyoruz. Bu soğuk ama bir okadar da renkli ve güzel pazar gününde siz hemşerilerimizle birlikte olmaktan mutluluk duyduk.  Türkiye’nin birçok bölgesinden gelen deve sahiplerini Bergama’da ağırlamaktan dolayı da ayrıca mutluyuz. Umuyorum ki geleneksel deve güreşlerimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecektir “diye konuştu.

Güreşlerin sonunda başarılı olan deve sahiplerine kupalarını veren Başkan Gönenç ve Güreş Ağası Murat Öz katılımcıları birlikte selamladı.