Uluslararası Pergamon Kültür Evi sanatseverleri bir araya getirdi

Bergama’nın kültür ve sanat hayatına yeni bir renk, yeni bir soluk getiren Uluslararası Pergamon Kültür Evi etkinliklerine devam ediyor. Bergama’da kültür ve sanat için alternatif bir mekân olma hedefiyle yola çıkan Uluslararası Perga...

Özgürses Gazetesi
09:03 -
Abone ol
Uluslararası Pergamon Kültür Evi sanatseverleri bir araya getirdi

Bergama’nın kültür ve sanat hayatına yeni bir renk, yeni bir soluk getiren Uluslararası Pergamon Kültür Evi etkinliklerine devam ediyor.

Bergama’da kültür ve sanat için alternatif bir mekân olma hedefiyle yola çıkan Uluslararası Pergamon Kültür Evi Tanya Breous’un (TATİ) karma sergisi ile etkinliklerine devam etti. 7 Ekim’de başlayan karma sergi (seramik,heykel,resim), bugünde çocuklar için düzenlenen kil atölyesi etkinliği ile devam etti. 14 Ekim’de ise son olarak yetişkinler için sanat terapisi etkinliği düzenlenecek.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Protestan Baptist Kiliseler Derneği Bergama Temsilcisi Onur Kocabay ” Öncelikle buraya gelen ve tüm sanatseverlere teşekkür ederiz. Uluslararası Pergamon Kültür Evi olarak Dünya Mirası Bergama’ya böyle etkinliklerle katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu sergi için de seramik sanatçısı Tanya BREOUS’a teşekkür ediyorum” dedi. Kocabay, Konuşmasının ardından Tanya BREOUS’a teşekkür plaketini takdim etti.

Seramik sanatçısı Tanya BREOUS ise “Bergama’nın kültürel anlamda oldukça zengin bir yer olması ve Uluslararası Pergamon Kültür Evi’nin de burada böyle bir etkinlikle her yaştan, her inançtan insanların bir araya gelmelerine olanak sağlayan Sayın Onur Bey’e de çok teşekkür ederim.” dedi.

Tanya Breous kimdir?

Uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan Ukrayna doğumlu Tanya Breous (TATİ)  Türkiye’deki doğa, kültür, tarih ve mitolojiden büyülendiğini ve kendi Slav kültürü ile buradaki kültürü alıp, eserlerindeki enerjiye yansıdığını belirtiyor. Uzun yıllar resimle ilgilendiğini belirten Breous, kendini daha çok ifade etmek için seramik ve heykelcilik derslerine katıldığını uzun zamandır da okullarda (çocuklara ve yetişkinlere) ve atölyesinde ders verdiğini söylüyor.

Uluslararası Pergamon Kültür Evi Adres: Ertuğrul Mahallesi, Ahmet Kuduğ Çıkmazı, 4A, Bergama-İzmir