BERGAMALI MUHTARLARIN SORUNLARI DİNLENDİ

Bergama’nın 137 mahalle muhtarı Bergama Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ile bir araya geldi. Bergama’da ki kamu kurum temsilcileri, İzmir Büyü...

Özgürses Gazetesi
06:28 -
Abone ol
BERGAMALI MUHTARLARIN SORUNLARI DİNLENDİ

Bergama’nın 137 mahalle muhtarı Bergama Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ile bir araya geldi.

Bergama’da ki kamu kurum temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Belediye müdürleri, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin de katıldığı toplantıda Bergamalı muhtarlar, mahallelerindeki temel ihtiyaçlar ve eksiklikler konusunda yerel yönetim ve yetkililerle görüşerek sorunlarını anlattı.

Toplantıda konuşan Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı belirli aralıklarla bu toplantıları gerçekleştireceklerini ve bu toplantıların mahalleler açısından önemli olduğunu belirterek, “ Kurumlar arası koordinasyonu önemsiyoruz. Çünkü sorunlara hızlı çözüm bulabilmek ve üretebilmek konusunda kurumlar arası iletişim önemli. Muhtarlarımızın zaman zaman sözlü ve yazılı talepleri oluyor. Bugün burada bir kez daha muhtarlarımızın taleplerini dinleyecek ve çözümü konusunda ortak bir çalışma başlatacağız” dedi.

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu

SINIRLI İMKÂNLARLA SINIRSIZ İHTİYAÇLARI KARŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Beş aylık görev süresi boyunca her fırsatta Bergama’nın mahallelerine ziyaretlerde bulunduğunu, muhtarlar ve vatandaşlarla görüşerek sorunları yerinde incelediğini ifade eden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Mahallerimize ilgili birçok problemimiz var. Sınırlı imkânlarla sınırsız ihtiyaçları karşılamayaçalışıyoruz. Hizmet konusunda önceliklerimizi belirlememiz gerekiyor. Su, yol ve kanalizasyon gibi temel ihtiyaçlar tabiki de önceliğimiz olacak. Fakat hayat devam ettikçe yeni yeni ihtiyaçlar ve buna bağlı olarak da hizmetler doğuyor. Yaptığımız işlerin heba olmaması lazım. Sürdürülebilir bir belediyecilik ve yönetim için hizmet konusunda iyi bir sıralama yapmamız gerekiyor. Bu noktada kurumlar arası koordinasyonu çok önemsiyoruz.  Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerde bulunduk ve bizim yapacağımız ve Büyükşehir’in yapacağı işleri anlattık. Bergama 137 Mahallesi var. Hizmet götürmek kolay değil fakat imkansız da değil” diye konuştu.

MUHTARLARIMIZ GÖZÜMÜZ, KULAĞIMIZ

Muhtarlardan gelen talepleri kayıt altına aldıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Koştu, “Köylerimizin yüzde 85 inden yol talebi var. Bizden talep ettiğiniz her işin takipçisiyiz. Daha önce de söylediğimiz gibi muhtarlarımız gözümüz kulağımız. Özellikle sosyal yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşılabilmesi konusunda muhtarlarımıza güveniyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Doğalgaz konusunda soruları yanıtlayan Başkan Koştu, “Doğalgaz konusunda komşuma geldi bana gelmedi diyenler var. Bu noktada doğalgazın ‘Dal Sistemi’ denilensistematik bir yapısı var.  Yani o haneye de başka bir bağlantıdan gelmesi gerekiyor ve gelecek. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Bu konuda yürütülen çalışmaları adım adım takip ediyoruz ve merkez mahalle muhtarlarımızdan doğalgaza talep konusunda yardımlarını bekliyoruz” dedi.