BAŞKAN ERTÜRK, VALİLİĞİN DÜZENLEDİĞİ TOPLANTIDA ALİAĞA’NIN ULAŞIM SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger’in Aliağa’ya gerçekleştirdiği ziyarette kendisine sunulan dosya çerçevesinde belirtilen sorunlara çözüm bulmak için planlanan ve İzmir...

Özgürses Gazetesi
02:14 -
Abone ol
BAŞKAN ERTÜRK, VALİLİĞİN DÜZENLEDİĞİ TOPLANTIDA ALİAĞA’NIN ULAŞIM SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger’in Aliağa’ya gerçekleştirdiği ziyarette kendisine sunulan dosya çerçevesinde belirtilen sorunlara çözüm bulmak için planlanan ve İzmir Vali Yardımcısı Sayın Erhan Günay başkanlığında, Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Aliağa-Yenifoça yolunun başlangıç noktası ile 5’inci kilometreleri arasında kalan bölgede faaliyet gösteren demir çelik işletmeleri ile gıda ve gübre fabrikaları tarafından üretilen maddelerin bölgeye yakın limanlara karayolu ile taşınmasında ve taşıma faaliyetinde bulunan araçların görevli ekipler tarafından yapılan denetimleri esnasında yaşanan sorunların da görüşüldüğü toplantıya katıldı.

İzmir AFAD Birlik Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Rıfkı Kulaksız, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Şimşek, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp ile bölgede faaliyet gösteren fabrika ve lojistik firmalarının yetkilileri de bulundu.

Toplantının açılışında Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Rıfkı Kulaksız, bölgenin mevcut yol durumu, bölgede yapılan denetimler esnasında yaşanan sorunlar ve yapılan işlemlerle ilgili katılımcılara sunum gerçekleştirdi.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk ise konuşmasında, Aliağa’nın artan yatırımlarla birlikte ulaşım altyapısı noktasında çok önemli ihtiyaçlarının olduğunu ifade ederek, demir çelik ve liman yollarının mevcut yol durumunun sorunları ve ilçenin farklı lokasyonlarında ulaşım ile ilgili yaşanan problemlerle ilgili talep ve önerilerini dile getirdi.

Başkan Ertürk’ün konuşmasının ardından, bölgede faaliyet gösteren fabrika ve lojistik firmalarının yetkilileri de söz konusu sorunlarla ilgili görüş ve önerilerini dile getirdi.

Toplantı, gündemde yer alan bahse konu sorunların, hukuki boyutlarının araştırılarak öneriler doğrultusunda çözüme dönük projelerin oluşturulması için alt komisyon oluşturularak sona erdi.