İPEKBÖCEKÇİLİĞİNDE İKİNCİ DÖNEM BAŞLIYOR

  Gerçekleştirdiği projelerle çiftçinin ve üreticinin yanında olmaya devam eden Bergama Belediyesi, geçtiğimiz yıl kırsalda hayata geçirdiği ipekböcekçiliği için bu yılki çalışmalarına başladı. 11 Nisan’da başlayacak ...

Özgürses Gazetesi
12:26 -
Abone ol
İPEKBÖCEKÇİLİĞİNDE İKİNCİ DÖNEM BAŞLIYOR

 

Gerçekleştirdiği projelerle çiftçinin ve üreticinin yanında olmaya devam eden Bergama Belediyesi, geçtiğimiz yıl kırsalda hayata geçirdiği ipekböcekçiliği için bu yılki çalışmalarına başladı.

11 Nisan’da başlayacak kırsal kalkınmayı destekleme projeleri kapsamında ipekböcekçiliği ve ipekçilik bilgilendirme toplantılarında,çiftçilerimize ve üreticilerimize hem ipekböcekçiliği anlatılacak hem de projeyi uygulama konusunda neler yapılabileceği ile ilgili bilgiler verilecek.

Büyük yatırımlar gerektirmeden, 35-40 günlük uğraşlar sonucunda iyi bir gelir getirisi olan ve dut ağacının yetiştiği her yerde yapılabilen ipekböcekçiliği yetiştiriciliği için, geçtiğimiz yıl pilot bölge olarak Armağanlar ve Karahıdırlı mahalleri seçilmiş ve bu mahallelerde başarılı bir üretim gerçekleştirilmişti.

Dut fidanı temin etme, ipekböceğinin temini, üretim yerlerinin oluşturulması, üretilen ürünün pazarlanması gibi konularda üreticilere destek olan Bergama Belediyesi bu yıl üretim yerlerini genişleterek yaklaşık 6 mahallede ipekböcekçiliğini faaliyete geçirmeyi planlıyor.

Koza Birlik’ten uzman ekiplerin katılacağı ve ipekböcekçiliğini anlatacağı,  çok sayıda meslek odası temsilcisi ve köy muhtarlarının katılım sağlayacağı toplantılar 11-12 Nisan tarihleri arasında Bergama Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirecek. Projeye katılmak isteyen ve bilgi almak isteyen kişiler Bergama Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nden ve Muhtarlıklar Müdürlüğü’nden detaylı bilgi edinebilir.