Sinemada Edebiyat ‘Gece’ ile başladı

  Çekimleri İzmir’de gerçekleşen ‘Gece’ filminin Yönetmeni Erden Kıral, oyuncu Vildan Atasever ve senaryonun uyarlandığı Zahit kitabının yazarı Hasan Özkılıç, İzmirli sinemaseverlerle buluştu. Konak Belediyesi’nin her ...

Özgürses Gazetesi
06:09 -
Abone ol
Sinemada Edebiyat ‘Gece’ ile başladı

 

Çekimleri İzmir’de gerçekleşen ‘Gece’ filminin Yönetmeni Erden Kıral, oyuncu Vildan Atasever ve senaryonun uyarlandığı Zahit kitabının yazarı Hasan Özkılıç, İzmirli sinemaseverlerle buluştu.

Konak Belediyesi’nin her ay Türk edebiyatından sinemaya uyarlanan bir filmi izleyiciyle buluşturacak ‘Sinemada Edebiyat Uyarlamaları’ etkinliği ‘Gece’ filmiyle başladı. Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi Avni Anıl Salonu’nda gerçekleştirilen özel gösterime filmin yönetmeni Erden Kıral, oyunculardan Vildan Atasever ve Zahit isimli romanı Gece filmine uyarlanan yazar Hasan Özkılıç katıldı. Çekimleri İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta gerçekleştirilen filmi izlemeye gelen çok sayılda sinemasever salonu doldururken, gösterim sonrası düzenlenen söyleşide ise konuklar gelen soruları yanıtladı.

GÖSTERİM SONRASI SÖYLEŞİ

Moderatörlüğünü Yazar Hasan Özkılıç’ın yaptığı söyleşi de ‘Hakkari’de Bir Mevsim’, ‘Bereketli Topraklar Üzerinde’, ‘Babam ve Biz’, ‘Vicdan’ gibi pek çok başarılı filme imza atan Türk Sineması’nın ünlü yönetmeni Erden Kıral, Türk Sineması’ndaki değişim sürecini anlattı. 80’li yıllardaki sinema dilinin değiştiğini belirten Kıral, “Üretim içindeyim ve yıllar içinde ben de kendimi yeniledim. Eski filmlerimle şimdiki filmlerim çok farklı” dedi. Yazar Hasan Özkılıç’ın Zahit romanından uyarlanan Gece filmini 26 gün gibi kısa bir sürede filmi bitirdiklerini ve bu süre içinde kendilerine büyük destek olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a çok teşekkür etti.Filmin oyuncularından Vildan Atasever ise Erden Kıral’la çalışmanın çok önemli olduğunu, onunla çalışmanın zor ama bir o kadar da onur verici olduğunu söyledi. Atasever filmde oynamadan önce romanı okuduğunu ve yazarın karakteri nasıl ele aldığını incelediğini dile getirdi. Yoğun ilginin olduğunu söyleşi de salonu dolduran izleyiciler de çok beğendikleri film ile ilgili konuklara çeşitli sorular yöneltti.

KONAK FİLM SETİ OLDU

Köylerinden zorla göç ettirilen bir ailenin dramatik öyküsünü beyazperdeye taşıyan Gece filmin çekimlerinin büyük bölümü Konak’ta gerçekleşmişti. Basmane, Gürçeşme ve Damlacık’ta yapılan çekimlere Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da konuk olmuştu. Mert Fırat, Vildan Atasever ve Nurgül Yeşilçay’dan başka filmde; Teoman Kumbaracıbaşı, Hakan Karahan, Nur Sürer, Hakan Yufkacıgil, Ayça Damgacı ve İlyas Salman gibi ünlü isimler de yer almıştı. Konak Belediyesi’nin Türk edebiyatından sinemaya uyarlanan bir filmi izleyiciyle buluşturan ‘Sinemada Edebiyat Uyarlamaları’ etkinliği kapsamında her ay bir film, bir yönetmen, bir oyuncu ve bir yazar konuk olacak.