BERTO’da Etkili Sunum ve Beden Dili anlatıldı

        Bergama Ticaret Odası ve Dokuz Eylül Üniversitesi Girişimcilik, İşletme ve İktisat Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığı ile devam eden ‘Yönetim Geliştirme Programları’nın ikinci eğitimi olan ...

Özgürses Gazetesi
12:33 -
Abone ol
BERTO’da Etkili Sunum ve Beden Dili anlatıldı

 

 

 

 

Bergama Ticaret Odası ve Dokuz Eylül Üniversitesi Girişimcilik, İşletme ve İktisat Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığı ile devam eden ‘Yönetim Geliştirme Programları’nın ikinci eğitimi olan ‘Etkili Sunum ve Beden Dili Atölyesi’ Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Devrim Yılmaz’ın sunumuyla odamızda gerçekleştirildi.

Beden dilinde karşı tarafın tek bir hareketine bakarak bir yargıda bulunamayız diyen Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Devrim Yılmaz “Beden dilinde kolları kapalıysa iletişime kapalıdır gibi bir ön yargı var. Bu doğrudur ancak her durumda değil. O hareketi içinde bulunduğu ortam koşulları nedeniyle de yapmış olabilir. Bu nedenle beden dilini okurken tüm koşulları değerlendirmek gerekiyor” dedi
“Günün 1,5 saatini yazmakla 3 saatini okumayla 3,5saatiniaraştırmayla4.5 saatini konuşarak, 7 saatini de dinleyerekgeçiriyoruz” diyen yılmaz insanların var olarak bile karşıya birşeyler anlatabileceğini belirtti.

Beden hareketlerinin karşıya verdiği mesajları detaylarıyla anlatan Yılmaz,etkili sunum teknikleri konusuna değindi.İlk olarak sunum sırasında heyecanı bastırmaya değinen ve etkili sunumu çekiç örneği ile anlatan Yılmaz “Sunum öncesi ilgi çekici bir konuyu konuklara etkili bir şekilde anlatmalıyız. Örneğin; salona girdim ve şöyle başladımkonuşmaya: ‘Merhaba, bugünkü gazeteyi okudum ve bulunduğumuz bölgede deprem olacağının yazıldığınıgördüm. Şuanda deprem olursa ben dahil burada hepimiz ölebiliriz. Umarım sunumum süresince bu gerçekleşmez’diyerek konakların ilgisini tamamen üstüne çekiyor. Bir diğeri ise sunum yaparken etkili konuşma ve beden dillerine tamamen hakim olunması gerekiyor”dedi.

Ayrıca, seyirciye hiçbir zaman sırtını dönmemek, göz temasını gerekli seviyeyi aşmayacak şekilde kurmak ve sahneyi iyi kullanmak da sunumda çok önemli yere sahip diyen Yılmaz sunumunu sonlandırdı.