ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİNİN MUAYENELERİNDE SON GÜN 28 ŞUBAT

Aliağa Belediyesi Grup Merkezi Ölçüler Ayar Memuru Hüseyin Geldi, 2013 yılı muayene damgası taşıyan ölçü ve tartı aletlerini kullanan esnaflara mağdur olmamaları için hatırlatmada bulundu. 3516 sayılı ölçü ve ayar kanunun ilgili mad...

Özgürses Gazetesi
05:06 -
Abone ol
ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİNİN MUAYENELERİNDE SON GÜN 28 ŞUBAT

Aliağa Belediyesi Grup Merkezi Ölçüler Ayar Memuru Hüseyin Geldi, 2013 yılı muayene damgası taşıyan ölçü ve tartı aletlerini kullanan esnaflara mağdur olmamaları için hatırlatmada bulundu. 3516 sayılı ölçü ve ayar kanunun ilgili maddesi gereği ölçü ve tartı aletlerini muayene işlemlerini yaptırmayanlar hakkında cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

BEYANNAME VERMEYENLERE CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

2013 damgalı ölçü ve tartı aleti kullanan mükelleflerin 28 Şubat 2015 tarihine kadar muayene beyannamelerini vermeleri gerektiğini dile getiren Aliağa Belediyesi Grup Merkezi Ölçüler Ayar Memuru Hüseyin Geldi, “Ölçü ve tartı aletlerinin iki yılda bir periyodik olarak damga ve muayenelerinin yapılması zorunluluğu var. Aliağa’daki mükelleflerimiz damga ve muayene işlemlerinin yapılabilmesi için Aliağa kapalı Pazar yerindeki ölçü denetim merkezine başvurmaları yeterlidir. Yasa gereği beyanname vermeyenler hakkında yapılacak denetimlerde 3516 sayılı yasanın ilgili maddelerince cezai işlem uygulanacak” dedi.

BAKIRÇAY BÖLGESİNİN MERKEZİ ALİAĞA BELEDİYESİ

Aliağa Belediyesi’nin ölçü ayarları konusunda Bakırçay bölgesinin merkezi olduğunu ifade eden Geldi, “Aliağa Belediyesi Grup Merkezi olarak Menemen, Foça, Bergama, Dikili ve Kınık belediyesine hizmet veriyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızı bu yıl ki müracaatlarla ilgili bilgilendirmeyi uygun gördük. Mükelleflerin bağlı bulundukları belediye başkanlıklarına müracaat etmeleri gerekiyor. Bu belediyelerde bizim görevlendirdiğimiz, bizim adımıza beyanname toplayan görevliler var” diye konuştu.