“AZ LAF ÇOK İŞ” MESAJI!

Geçtiğimiz günlerde Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar sosyal paylaşım ağı Facebook hesabından yapacakları çalışmalar üzerine açıklamada bulunmuş, açıklamasında son olarak şu ifadeye yer vermişti. " Dolayısı ile dedikodu mekani...

Özgürses Gazetesi
05:25 -
Abone ol
“AZ LAF ÇOK İŞ” MESAJI!

Geçtiğimiz günlerde Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar sosyal paylaşım ağı Facebook hesabından yapacakları çalışmalar üzerine açıklamada bulunmuş, açıklamasında son olarak şu ifadeye yer vermişti.  Dolayısı ile dedikodu mekanizmasını ve yapılan işlere kulp takma becerilerini üstlerinde haiz bulunduranlara sözümüz.“AZ LAF,ÇOK İŞ…” Bu kez “Az laf çok iş” sözünün altını bir kez daha İzmir Caddesi’nde yapılan çalışmanın tabelasına yansıdı.

İzmir Caddesi’nde proje kapsamında; İzmir Gaz, İZSU, Gediz A.Ş. ve Telekom, birçok farklı noktada çalışmalarına hızla devam ediyor. Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; İzmir Caddesi’nde bulunan eski beton direklerin tamamı sökülerek yerlerine daha işlevsel olan modern direklerin konulacağı, parke taşlarının sökülüp yerlerine granit taşların döşeneceği ve  yapılan çalışmalar sırasında MOBESE için de altyapı çalışmaları tamamlanarak sisteme entegrasyonu sağlanacağı belirtiliyor.

Ayrıca  son teknoloji ürünlerini barındıran Scada Sistemi kullanılacak olan caddede yağmur sularını kanalizasyon suyundan ayırarak su baskınlarının önüne geçilmesi planlanıyor.

SCADA Sistemi nedir?

Kapsamlı ve entegre bir Veri Tabanlı Kontrol ve Gözetleme Sistemi (Supervisory Control and Data Acquisition (SCADA) ) kontrol sistemi sayesinde; seviye, basınç, debi, su kalitesi, elektriksel parametreler, alarm ve olayların izlenmesi, işletme planlaması ve programlanması, işletme ve bakım yönetimi, pompaların uzaktan kumanda edilmesi, verilen ve tüketilen suyun izlenerek kayıpların tespiti, şebekeden toplanan verilerden rapor ve grafik üretilmesi, elde edilen verilerin uzun dönem ve kısa dönemli olarak arşivlenmesi işlevlerini yerine getirmektedir.