Granit Sektörü Coğrafi İşaret için BERTO’da toplandı

  Bergama’ya özgü olan ve Kozak Beldesinde üretilen granit taşının coğrafi işaretinin alınması için Recep Darılmaz Toplantı salonunda granit taş sektöründe faaliyet gösteren BERTO üyeleriyle toplantı gerçekleştirildi. Ber...

Özgürses Gazetesi
01:01 -
Abone ol
Granit Sektörü Coğrafi İşaret için BERTO’da toplandı

 

Bergama’ya özgü olan ve Kozak Beldesinde üretilen granit taşının coğrafi işaretinin alınması için Recep Darılmaz Toplantı salonunda granit taş sektöründe faaliyet gösteren BERTO üyeleriyle toplantı gerçekleştirildi.

Bergama granitine coğrafi işaret alımı için gerçekleştirilen toplantıya katılım göstermelerinden dolayı teşekkürlerini ileten Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, aynı zamanda 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutladı. Ürper, Coğrafi İşaret konulu sunumunu gerçekleştirmek üzere sözü Genel Sekreter Gülay Koç’a bıraktı. Coğrafi işaretin tanımı ve bölge firmalara sağladığı avantajları, tescilin alınma süreci ve gerekli prosedürleri anlatan sunumun ardından katılımcıların görüşleri alındı. Toplantının sonunda Coğrafi İşaretler Tescil Komisyonu oluşturuldu. Komisyona Cafer Yolaçan, Melih Sağlambaşoğlu, Engin Çeker seçildi.