Bergama Belediye hizmet binasına deprem incelemesi

İzmir’de yaşanan 6.6 şiddetindeki depremin ardından Bergama Belediyesi Ana Hizmet Binası başta olmak üzere tüm hizmet binalarında kontroller yapılmaya başlandı. Belediyeye ait tüm hizmet binalarının testlerden geçirileceğini ve çıkaca...

Özgürses Gazetesi
09:41 -
Abone ol
Bergama Belediye hizmet binasına deprem incelemesi

İzmir’de yaşanan 6.6 şiddetindeki depremin ardından Bergama Belediyesi Ana Hizmet Binası başta olmak üzere tüm hizmet binalarında kontroller yapılmaya başlandı. Belediyeye ait tüm hizmet binalarının testlerden geçirileceğini ve çıkacak raporlara göre hassasiyetle hareket edileceğine dikkat çeken Başkan Hakan Koştu, “Bu işin şakası yok. Deprem değil tedbirsizlik öldürür” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tüm kamu kurum binalarının performans analizi ve depreme uygunluk testleri yapılması yönündeki talimatı üzerine harekete geçen Bergama Belediyesi çalışmalarını hızlandırdı. Hizmet binalarının tamamı yaşanan İzmir depremi ardından hasar oluşup- oluşmadığı ve olabilecek depremlere dayanıklılığının ölçülmesine yönelik çalışma başlatıldı.

BAŞKAN KOŞTU; “ÇIKACAK RAPORA GÖRE KARAR VERECEĞİZ”

Belediye Ana Hizmet Binası’nda çatlaklar oluştuğunu belirten Belediye Başkanı Hakan Koştu, bu çatlakların tehlikeli bir boyutu olup olmadığının incelemeler neticesinde belirleneceğini ve rapora göre hareket edileceğini söyledi. Belediye Fen İşleri ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü kontrolünde incelemelerin başladığını açıklayan Başkan Koştu, “Binamızın deprem dayanıklılığı performansını değerlendirip analizini yapmak üzere karot kolon sıyırma ve tarama testlerini başlattık. Bu işin şakası yok. Son İzmir depremi bize gösterdi ki; depremlere karşı şimdiden hazır olmamız gerekiyor. Süratle incelemeleri tamamlayıp, rapor sonucuna göre hareket edeceğiz” dedi.