Bergama’da salça fabrikalarına denetim

Bergama ilçe sınırları içerisinde denetim ve kontrolleri elden bırakmayan Bergama Belediyesi domates sezonunda yoğun çalışan salça fabrikalarını yerinde denetledi. Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri ve Çevre Koruma Müdürlüğü’n...

Özgürses Gazetesi
04:44 -
Abone ol
Bergama’da salça fabrikalarına denetim

Bergama ilçe sınırları içerisinde denetim ve kontrolleri elden bırakmayan Bergama Belediyesi domates sezonunda yoğun çalışan salça fabrikalarını yerinde denetledi.

Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri ve Çevre Koruma Müdürlüğü’nden oluşan denetim ekibi üretim yerlerini en küçük ayrıntısına kadar denetleyerek işveren ve personele gerekli uyarıları yaptı. Tartı kantar ve baskül kontrollerinin yanı sıra işletmelerde bulunması gereken arıtma ve atık sistemleri özellikle denetlendi. Türkiye içi başta olmak üzere yurtdışına da ihracat yapan fabrikalar bulundurması gereken ruhsatlar, çevre izinleri ve hijyen kuralları bakımından titizlikle denetlendi. Bereketli Bakırçay Ovasından çıkan domatesler ilçede bulunan salça fabrikalarında ultra hijyenik aşamalardan geçirilerek sofralarda yer alıyor.

BAŞKAN KOŞTU, “  BEREKETLİ BAKIRÇAY OVASINDAN ÇIKAN HER ÜRÜN BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR”

Bölgenin en kaliteli ovalarından olan Bakırçay Ovası’nda üretilen her ürünün, tohum halinden, pazardaki tezgâha ve sofradaki yemeğe kadar yaptığı bereketli yolculuğun takipçisi olduklarını belirten Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu “Bende tarım işi ile uğraştım. Tohumun toprakla buluşmasıyla başlayan emek yolculuğunu, üretilen ürünlerle yakından hissettim. Ve gün geldi bu bereketli şehri yönetmek bizlere nasip oldu. Çiftçilerimizin ve üretim yapan fabrikalarımızın sorunlarıyla bizzat ilgileniyorum. Kaliteli üretimin yolu sıkı denetimden geçer, bu anlamda salça fabrikaları ilgili birimlerimiz ve çevre koruma müdürlüğü tarafından denetleniyor. Denetimlerde yaşadığımız Pandemi sürecinden dolayı tüm önlemlerin alınmasının da altını çizerek, çiftçilerimiz başta olmak üzere tüm üreticilere ve fabrikalara bereketli işler diliyorum” dedi.