ALİAĞA’DA İLK İFTAR YAPILDI

  Aliağa Belediyesi’nin ilkini geçen yıl gerçekleştirdiği ‘5 Yıldızlı İftar’ programı bu yılda devam ediyor.   Toplu iftar geleneğini sürdüren Aliağa Belediyesi,Aliağalılar için Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri Sa...

Özgürses Gazetesi
09:25 -
Abone ol
ALİAĞA’DA İLK İFTAR YAPILDI

 

Aliağa Belediyesi’nin ilkini geçen yıl gerçekleştirdiği ‘5 Yıldızlı İftar’ programı bu yılda devam ediyor.

 

Toplu iftar geleneğini sürdüren Aliağa Belediyesi,Aliağalılar için Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri Salonu’ndabin 500 kişilik iftar sofrası kurdu. Vatandaşlar, Ramazan’ın ilk iftarını açmak için 5 yıldızlı iftar sofrasına yoğun ilgi gösterdi. Her şeyin özenle hazırlandığı salonda Ramazan’ın ilk iftarına; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Başkan Yardımcıları Mehmedali Özkurt ve Adem Yılmaz, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, ticaret odası meclis üyeleri, Aliağa MHP İlçe Başkanı Abdürrahim Aydemir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, yapılan iftarın ardından salonda bulunanlara şükür duası yaptırdı.

 

ALİAĞA’DA 5 YILDIZLI İFTAR

İftar yemeğini naylon çadırların içinde kurulan sofralarda vermek yerine 5 yıldızlı otellerin restoranlarını aratmayacak şekilde dizayn edilen salonda veren Aliağa Belediyesi, bu hizmeti Ramazan ayı boyunca vatandaşlarına sunacak.

 

Güler yüzlü belediye personeli tarafından kapıda karşılanan vatandaşlar, iftar saatini klimalı ortamda ney müziği eşliğinde bekliyor. İftar yemeği, saten kumaşlarla giydirilmiş masa ve sandalyelerinde oturan vatandaşların masalarına özel olarak servis ediliyor. Üç ayrı noktadan yapılan servis sayesinde vatandaşlar uzun süre beklemek zorunda kalmıyor. Türk mutfağından geleneksel lezzetlerin sunulduğu iftarda yemekler,plastik tabldot tepsilerde değil, porselen tabaklarda servis ediliyor.

Vatandaşlar, hijyenik ortamda hazırlanan yemekleri ney müziği eşliğinde afiyetle yiyor.

 

Vatandaşlar, iftarlarını on bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nın manevi atmosferine uygun bir ortamda yapıyor. İftar öncesinde Aliağa İlçe Müftülüğünün görevlendirdiği İmam-Hatipler, Aliağalılar için dini sohbetler gerçekleştiriyor.