DİKKAT! Bu yasaklar sadece hafta sonu değil…

Aliağa İlçe Emniyet müdürlüğü, ülke genelinde Koronavirüs salgını ile ilgili alınan tedbirler kapsamında gerçekleştirilen bazı uygulamaların vatandaşlar tarafından yanlış değerlendirildiğini belirterek bir uyarı yayınladı. Ö...

Özgürses Gazetesi
01:07 -
Abone ol
DİKKAT! Bu yasaklar sadece hafta sonu değil…

Aliağa İlçe Emniyet müdürlüğü, ülke genelinde Koronavirüs salgını ile ilgili alınan tedbirler kapsamında gerçekleştirilen bazı uygulamaların vatandaşlar tarafından yanlış değerlendirildiğini belirterek bir uyarı yayınladı.

Özellikle sahil bandı, mesire yeri gibi alanlarla ilgili yasakların sadece hafta sonuymuş gibi algılandığı belirtilen açıkamada şöyle denildi:

“Ülkemiz genelinde COVİD-19 (Corona) Virüs salgını ile ilgili olarak alınan tedbirler kapsamında yapılan denetimlerde, bazı vatandaşlarımız tarafından alınan kararların yanlış anlaşıldığı veya değerlendirildiği müşahede edilmiştir.

İlçemizin sahil bandının uzunluğu, mesire alanlarının çokluğu, nüfus hareketlerinin yoğunluğu göz önünde bulundurularak, Aliağa Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü Hıfzısıhha Kurulunun 27/03/2020 tarih ve 11 sayılı kararı ile;

28/03/2020 tarihinden virüsle mücadele sona erinceye kadar, haftanın 7 günü 24 saat esasına göre vatandaşlarımızın İlçemiz genelindeki sahil bantları, mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında, piknik yapmak, balık tutmak, spor yürüyüş vb. faaliyetleri yapmaları yasaklanmış olup, vatandaşlarımızın alınan karara riayet etmeleri toplum sağlığı ve salgının önüne geçilmesi açısından önem arz etmektedir.”