Aliağa İlçe Milli Eğitim’den koronavirüs seferberliği!

Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitimi Merkezinde 12  gönüllü kursiyer ve Usta Öğreticiden oluşan ekip, tek kullanımlık Tıbbı Maske üretimine başladı. İlk partide 25.000 adet maske üretecek olan ekibin çalışma ortamları da hijyen kurallarına ...

Özgürses Gazetesi
12:37 -
Abone ol
Aliağa İlçe Milli Eğitim’den koronavirüs seferberliği!

Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitimi Merkezinde 12  gönüllü kursiyer ve Usta Öğreticiden oluşan ekip, tek kullanımlık Tıbbı Maske üretimine başladı. İlk partide 25.000 adet maske üretecek olan ekibin çalışma ortamları da hijyen kurallarına uygun bir şekilde düzenlendi. Tek bir atölyede üretim yapmak yerine, 12 kişilik ekip 3 farklı atölyede sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde çalışıyor.

HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri üretime başladıktan bu yana geçen 3 haftalık süreçte  ürettikleri 120 Ton dezenfektanı, İzmir’in ve Manisa’nın talep eden tüm ilçelerine teslim etti. Kimya Teknolojisi Alanı Öğretmenleri Gülsevin  Attar,  Sevcan Kahya ve Necla Helik ve dört öğrencimiz her gün taleplere karşılık verebilme adına 10-12 saat bandında çalışıyorlar.

Ayrıca Aliağa Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Gruplarında yer alan yönetici ve öğretmenleri; Bilgehan Kurtcebe, Umut Karabiber, Murat Doğan ,Özkan Keyik, Habib Bilgiç, Mehmet Ali Karaavcı, Musa Koçer; Ali İhsan Ekdemir, Tuncay Türkmen, Mustafa Görken, Okan Özçelik, Ali Gürlek ve Halime Çamlı,  65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın; maaş çekme, fatura yatırma ve benzeri her türlü hizmetinde bu mücadeleye destek vermektedir.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarda ve bireysel olarak evlerinde 3D yazıcısı olan öğretmenlerle irtibat kurulup sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla “Yüz Koruyucu Siperlik” basma ekipleri oluşturuldu. 8 makine ile günde 45-50 adet siperlik üretimine başlandı. 3D yazıcısı olan okul ve öğretmenlerden oluşan; HABAŞ MTAL’den Cumali Melikoğlu ve Mevlüt Öztürk, Heydar Aliyev MTAL’den Ümit Duran, Atatürk Ortaokulundan Özgür Selen , Yunus Emre Ortaokulundan Cem Atay, Alp Oğuz Anadolu Lisesinden Olcay Büyükçarpar, Helvacı Ortaokulundan Selim Okur ve Türker Kayalıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro personeli Osman ÖNGÖREN ve bu çalışmayı sosyal medyada görüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile irtibata geçip katılan üniversite öğrencisi Sinan Demir’den oluşan gönüllü ekibinin ürettiği ilk 100 koruyucu siperlik İlçe Sağlık Müdürü Sayın Dr. Özkan Orhun’a İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Erdal Bayhan tarafından teslim edilmiştir. Devam eden üretimler sonucunda kamu kurum ve kuruluşlarından gelen talepler doğrultusunda yüz koruyucu siperler  ücretsiz teslim edilmeye devam etmektedir.