Kınık Tek Yürek Oldu, Yardımlar Yola Çıktı

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından bölgedeki depremzedeler için, Kınık bütün imkânları ile seferber oldu. Depremzedelerin yaralarını sarmak için el ele veren İzmir Valiliği ...

Özgürses Gazetesi
08:39 -
Abone ol
Kınık Tek Yürek Oldu, Yardımlar Yola Çıktı

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından bölgedeki depremzedeler için, Kınık bütün imkânları ile seferber oldu.

Depremzedelerin yaralarını sarmak için el ele veren İzmir Valiliği ve AFAD koordinesinde, Kınık Kaymakamlığı ve Kınık Belediyesi işbirliği ile Kınıklılar tarafından toplanan yardımların ilk kısmı, dokuz tır ile deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Büyük yıkıma yol açan ve tüm yurdu derinden etkileyen deprem sonrası ilçede faaliyet gösteren esnafı, iş insanları, kentlisi köylüsü, memuru işçisi bütün Kınık yardıma koştu. Vatandaşlar getirdikleri battaniye, atkı, eldiven, mont, el feneri, kışlık giysi, powerbank, ıslak mendil, hazır gıda, ısıtıcı ve kışlık kıyafetler gibi acil ihtiyaç ürünlerini Kınık Kaymakamlığı ve Kınık Belediyesi tarafından belirlenen merkezlere teslim etti.

Belirtilen merkezlerde toplanan acil ihtiyaç ürünleri, belediye ekiplerince düzenli bir şekilde paketlendikten sonra tırlara yüklendi. Isınma, Giyim, Gıda, Tüketim ve Battaniye, Aydınlatma Malzemeleri, 15 Palet Su, Jeneratör, Kompresör, Projektör, Tahkimat Malzemeleri, Kaldırma Ekipmanları, Hidrolik Krikolar, Manuel Vinçler, Kırıcılar, Demir Kesiciler, Basınçlı Hava Ekipmanları, Seyyar Enerji Hatları, 3 Palet Salça Konservesi, 2 Palet Zeytin, Gıda Kolisi, Isıtıcı, Yatak, Giyim, Temizlik Malzemesi ve Genel Malzeme, Gıda Kolisi, Battaniye, Isıtıcı, Yatak, Giyim, Temizlik Malzemesi, Un ve Genel Malzeme, Çocuk Bezi, Temizlik Malzemesi, Gıda Kolisi, Islak   Mendil, Tuvalet Kağıdı, Bere, Eldiven, Cep Sobası, 3 Palet Plastik Malzeme (Çatal, Bıçak, Kaşık), Gıda Kolisi, Battaniye,Su Isıtıcısı, Kilim, Giyim, Temizlik Malzemesi, ve Genel Malzeme, Hijyen Seti, Hazır Konserve, Temizlik Malzemesi, Gıda Kolisi, Islak Mendil, Tuvalet Kağıdı, Bere, Giyim malzemeleri yüklü yardım tırları, Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, belediye ekipleri ve vatandaşlarca deprem bölgesine dualarla uğurlandı.

Deprem bölgesine yardım için başlatılan kampanyanın devam edeceğini belirten Başkan Doğruer ”İzmir Valiliğimiz ve AFAD’la katıldığımız toplantılarda belirlenen ihtiyaçları, belirlenen bölgelere ulaştırabilmek için bütün Kınık tek yürek olduk. Başta Polyak Madencilik olmak üzere, Kınık Kamyoncular Kooperatifi, Kınık Esnaf Odası, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Kınık İş Adamları Derneği, Kınıklı yardımseverler, tüm siyasi partiler, STK’lar, muhtarlar, İlçe Gençlik Spor ve Halk Eğitim Merkezleri, sendikalar, Kınık Kaymakamlığı ve belediyemiz olarak var gücümüzle yaptığımız kampanya ile toplanan acil ihtiyaç ürünlerini bugün yola çıkardık. Çok üzgünüz, kelimeler boğazımızda düğümleniyor ancak; gün daha çok dayanışma birlikte olma ve acıyı paylaşma günüdür. Bugün depremzedelerimizden yardımını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Kampanyamız devam edecek. Kaymakamlığımız ve belediyemizin belirttiği toplama merkezlerinde yardımları toplamaya ve bölgeye sevk etmeye devam edeceğiz” dedi.