Bergama depremzedelere yardım kampanyasında tek yürek

Merkez üssü Kahramanmaraş-Pazarcık olan 7,7 büyüklüğündeki ve yine merkez üssü Kahramanmaraş-Elbistan olan 7,6 büyüklüğündeki iki ayrı depremin ardından Bergama’da başlatılan yardım toplama kampanyasında 7’den 77’ye tüm vatan...

Özgürses Gazetesi
08:37 -
Abone ol
Bergama depremzedelere yardım kampanyasında tek yürek

Merkez üssü Kahramanmaraş-Pazarcık olan 7,7 büyüklüğündeki ve yine merkez üssü Kahramanmaraş-Elbistan olan 7,6 büyüklüğündeki iki ayrı depremin ardından Bergama’da başlatılan yardım toplama kampanyasında 7’den 77’ye tüm vatandaşlar tek yürek oldu.

Doğu ve Güneydoğu’yu vuran büyük felaketin ardından depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldığını açıklayan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Devletimiz, milletimiz ile el ele verip, tüm imkanları ile depremzedelerin yardımına koştu. Yüreğimizi yakan depremlerin ardından ilçe kaymakamlığımız, belediyemiz, Kızılay, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızla birlikte yardım kampanyası başlattık” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “BERGAMA’MIZDAN YARDIM ELİMİZİ BÖLGEYE ULAŞTIRIP, YARALARIN SARILMASINA ÇALIŞACAĞIZ”

Yürekleri yakan depremin ardından Bergama İlçe Kaymakamlığı, Bergama Belediyesi ve Bergama Kızılay Başkanlığı işbirliğinde tüm kurum, kuruluş ve vatandaşların katılımıyla yardım kampanyası düzenlendiğini açıklayan Belediye Başkanı Koştu, “Gün birlik olma ve tek yürek olma günü. İlk günden itibaren başlattığımız yardım kampanyasına hemşehrilerimizin inanılmaz bir ilgisi oldu. Önceden belirlediğimiz irtibat noktalarına ilan ettiğimiz malzemeler akın akın getirilmeye başlandı. Yardım elini uzatan tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

YARDIM MALZEMELERİNİN TASNİFİ BAŞLADI

İrtibat noktalarında toplanan malzemeler Erdal Önder Kapalı Spor Salonu’nda görevliler ve gönüllüler tarafından tasnif edilmeye başlandı. Tasnif çalışmaları Belediye Başkanı Hakan Koştu ve İlçe Kaymakamı Avni Oral tarafından yerinde incelendi. Başkan Koştu, tasnif çalışmaları ardından toplanan yardım malzemelerinin Kızılay ve AFAD ile işbirliği içerisinde bölgeye depremzedelere ulaştırılacağını söyledi. Başkan Koştu, “Depremlerde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kalbimiz ve aklımız deprem bölgesinde” dedi.