Bergama’da Noel Bayramı kutlandı

Tüm Dünya’da Hristiyanların kutladığı Noel Bayramı, Bergama da yaşayan Hristiyan vatandaşlar tarafından da kutlandı. UNESCO dünya mirasına sahip, İncil’de geçen 7 kiliseden birine de ev sahipliği yapan Bergama’nın, adeta tarihin ...

Özgürses Gazetesi
04:03 -
Abone ol
Bergama’da Noel Bayramı kutlandı

Tüm Dünya’da Hristiyanların kutladığı Noel Bayramı, Bergama da yaşayan Hristiyan vatandaşlar tarafından da kutlandı.

UNESCO dünya mirasına sahip, İncil’de geçen 7 kiliseden birine de ev sahipliği yapan Bergama’nın, adeta tarihin yaşam bulduğu bir kent. Aynı zamanda inanç bakımından bu kadar önemli bir tarihe ve kültüre sahip Bergama da yaşayan Hristiyan vatandaşlar Hz İsa’nın doğuş günü olan Noel Bayramı’nı, Uluslararası Pergamon Kültür Evi’nde düzenlenen ibadetle kutladı. Protestan Baptist Kiliseleri Derneği Bergama temsilcisi Onur Kocabay’ın yönettiği ayinde Noel ilahileri söylendi, tüm dünyada barışın hâkim olması için dualar edildi.

Hristiyan dininin en kutsal anlarından biri olarak kabul edilen bu bayram Bergama’da yaşayan yabancı uyruklu ve Türk vatandaşı Hristiyanların yanı sıra birçok misafirle beraber kutlandı. Ayinde dua eden Kocabay, dünyada devam eden savaşların ve acıların son bulmasını dileyerek dünya da ve Türkiye’de barışın ve huzurun hüküm sürmesi için Rab’be yakardıklarını söyledi.

İlahilerin söylendiği, mumların yakıldığı, çeşitli ikram ve etkinliklerin olduğu program sonunda hediyeler verildi.