ALİAĞA’DA 300 GÜNDE 550 NİKÂH

İzmir’in Aliağa ilçesinde 2014 yılının başından bugüne kadar 550 çift nikâh masasına oturarak dünya evine girdi. Bütün şehir yasası kapsamında belediyeleri kapanan  Şakran ve Helvacı beldelerinin Aliağa’ya  dahil olmasıyla birl...

Özgürses Gazetesi
01:06 -
Abone ol
ALİAĞA’DA 300 GÜNDE 550 NİKÂH

İzmir’in Aliağa ilçesinde 2014 yılının başından bugüne kadar 550 çift nikâh masasına oturarak dünya evine girdi. Bütün şehir yasası kapsamında belediyeleri kapanan  Şakran ve Helvacı beldelerinin Aliağa’ya  dahil olmasıyla birlikte; Aliağa Belediyesi Evlendirme Memurluğu’na yapılan müracaatlarda da artış görüldü. Yılsonuna kadar hayatlarını birleştiren çiftlerin sayısının 600’ü geçmesi bekleniliyor.
MÜRAACAT SAYISI 590
Yaşamlarını birleştirmek isteyen vatandaşların mutluluklarına ortak olduklarını ifade eden Aliağa Belediyesi Nikâh Memuru Aydan Mangura; 2014 yılı ocak ayından bu yana Aliağa Belediyesi evlendirme dairesine 590 tane çiftin müracaat ettiğini, ancak bu müracaatlardan 550 tanesinin nikâhını gerçekleştirdiklerini söyledi.
MEMUR SAYISIDA ARTTI 
Nikah Memuru Aydan Mangura, Şakran ve Helvacı belediyelerinin Aliağa Belediyesi’ne katılmasıyla birlikte Aliağa Belediyesi Evlendirme Memurluğu’na yapılan müracaatlarda önceki yıllara göre artış yaşandığını ve buna karşılık 20 Mayıs’tan itibaren aramıza nikah memuru Özgür Uslu’nun da ‘Aliağa Evlendirme Dairesi’ne katıldığını söyledi.
MÜRAACAT İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER
Nikah için gerekli belgeler hakkında da bilgiler veren Mangura,”Evlendirme dairemize başvuruda bulunmak isteyen çiftlerimiz öncelikle sabah saatlerinde kimlik ve bir fotoğrafları ile birlikte evlilik raporu için bir sevk kağıdı almaları gerekiyor. Sağlık ocağımız saat 11.00’e kadar kan aldığı için çiftlerden özellikle sabah saatlerinde sevk almalarını rica ediyoruz. Çıkan kan sonuçlarından sonra 4 fotoğraf ve bir kimlik fotokopisi ile birlikte gelen çiftlerimizin müracaatlarını alıyoruz.  Müracaat edilen günün ertesi gününden itibaren çiftlerimiz ne zaman isterlerse nikâh akidlerini gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu
BELEDİYE DÜĞÜN SALONLARI RAĞBET VAR
Öte yandan son dönemde Aliağa’da yapılan düğünlerde halkın Aliağa Belediyesi’ne ait salonlara ilgi gösterdiği görüldü. Aliağa Belediyesi Sosyal Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre ise;  2014 yılı içerisinde Yeni Mahalle Düğün Salonunda 80 tane düğün yapılırken, Çok Amaçlı Sosyal Komplekste 70 tane düğün organizasyonu gerçekleştirildi.