ALİAĞA ‘ATA’SINI ANACAK

Türkiye Devletimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 76'ıncı ölüm yıl dönümünde yurt genelinde olduğu gibi İzmir'in Aliağa İlçesinde de anılacak.  10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı Aliağa Cumhuriye...

Özgürses Gazetesi
01:11 -
Abone ol
ALİAĞA ‘ATA’SINI ANACAK

Türkiye Devletimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 76’ıncı ölüm yıl dönümünde yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa İlçesinde de anılacak.

 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı Aliağa Cumhuriyet alanında ki Atatürk Anıtına çelenk sunumu  ile başlayacak.

Anma programı; 10 Kasım Pazartesi günü Aliağa Cumhuriyet Alanında ki Atatürk Anıtına Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Garnizon Komutanlığı ve Aliağa Belediye Başkanlığının çelenk sunmaları ile başlayacak.

Çelenk sunumunun hemen ardından saat  09:00 itibariyle; TRT Yayını’nın  belediye hoparlörüne verilecek.

Saatler Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği; dokuz’u beş geçeyi gösterdiğinde  Petkim, Tüpraş gemilerinden siren sesi verilmesi ile birlikte 2 dakikalık  saygı duruşunda bulunulacak ve ardından İstiklal Marşı okunacak. Cumhuriyet Alanı’ndaki anma töreni Türk Bayrağı’nın yarıya indirilmesi  ile sona erecek.

Anma Programı saat 09:45’ten itibaren Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde devam edecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak olan tören de günün anlam ve önemini belirten konuşma Tarih Öğretmeni Bahar Kumdere tarafından yapılacak. Anma programı çerçevesinde;  ‘Atatürk Bir Çıkıştır, Varış Değil’  ile ‘Mustafa Kemal’ler Tükenmez’ isimli şiirler okunacak.Keman dinletisi eşliğinde; ‘Bir fırtına tuttu bizi’ şarkısı seslendirilecek. Anma programı; ‘Yaşa Milletinle Başbaşa’ adlı oratoryonun sahnelenmesiyle son bulacak.

 Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında  İlçe genelinde ki okullarda  Atatürk’ü Anma konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek.