MİNİKLERDEN “PET ŞİŞENİ GETİR, FİLENİ GÖTÜR” KAMPANYASINA DESTEK

MİNİKLER OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ BAŞARIYLA TAMAMLADI İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin merkeze uzak yörelerdeki çocukların okul öncesi eğitimi için kurduğu ve Bergama Belediyesi işbirliği ile Fatih Mahallesi’nde sürdürdüğü ‘...

Özgürses Gazetesi
11:25 -
Abone ol
MİNİKLERDEN “PET ŞİŞENİ GETİR, FİLENİ GÖTÜR” KAMPANYASINA DESTEK

MİNİKLER OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ BAŞARIYLA TAMAMLADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin merkeze uzak yörelerdeki çocukların okul öncesi eğitimi için kurduğu ve Bergama Belediyesi işbirliği ile Fatih Mahallesi’nde sürdürdüğü ‘Gezici Çocuk Dünyası Eğitim Tırı’ eğitimini tamamladı. Düzenlenen sertifika töreninde Bergama Belediyesi’nin yaklaşık bir ay önce başlatmış olduğu ve Türkiye genelinde ses getiren “Pet Şişeni Getir, File Çantanı Götür” kampanyasına eğitime katılan miniklerden de destek geldi.

Taşınabilir eğitim modülünde çocukların zeka ve dil gelişiminin sağlanması, sosyalleşmesi ve ilkokula hazırlanmasının hedeflendiği ve velilere yönelik eğitim çalışmalarının da gerçekleştiği proje, 45 minik öğrencinin eğitim boyunca öğrendiklerini sergiledikleri birbirinden güzel etkinliklerle final yaptı.

Düzenlenen törende projenin Büyükşehir Belediyesi’nin yaşama geçirdiği en önemli projelerden biri olduğunu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu; “Okul öncesi eğitim olanaklarının kısıtlı olduğu bölgelerimizde çocuklarımızın eğitim hayatına sevimli bir başlangıç yapmalarını sağlamak için bu projeyi tasarladık. İzmir’in birçok ilçesinde bu projeyi gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Bergama bizim hiç zorlanmadığımız bir yer oldu. Bu noktada Bergama Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Onların destekleri sayesinde güzel bir eğitim süreci burada da gerçekleşmiş oldu” dedi.

EĞİTİME HER FIRSATTA DESTEK VERDİK

Törende konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise; “ Bergama Belediyesi olarak eğitime her fırsatta, her yaşta destek vermeye çalıştık. Görev yaptığım süre içerisinde de en önemsediğim konulardan biri eğitim oldu.Bergama’da çok sayıda okulumuzun eksiğini ve ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Bu proje de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin farkını ortaya koyan bir proje. Özellikle okul öncesi eğitim çocuklarımızın gelişimi ve okul dönemine adaptasyonları için çok önemli. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

MİNİKELERDEN ÇEVREYE DUYARLI KAMPANYA DESTEĞİ

Bergama Belediyesi’nin yaklaşık bir ay önce başlatmış olduğu ve Türkiye genelinde se getiren “Pet Şişeni Getir, File Çantanı Götür” kampanyasına eğitime katılan miniklerden de destek geldi. Getirdikleri pet şişeleri aileleriyle birlikte Bergama Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkililerine teslim eden minikler file çantaların sahibi oldular. Ayrıca minikler Başkan Gönenç ile birlikte 100.Yıl İlkokulu tarafından geliştirilen ve Bergama Belediyesi’nin destek verdiği “Minik Canlarımız İçin Sıcak Bir Yuva” projesi kapsamında hazırlanan kedi evlerini Fatih Mahallesi Tek Çam Parkı’na yerleştirdiler.

 

Etkinlik sonunda minikler sertifikalarını İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Belediye Meclis Üyesi Mahmut Esat Dülge ve Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Zafer Türkdoğan’ın elinden aldı.