Başkan ŞAHİN; “Milletvekilliği Seçiminde Yokum”

Üst üste 4 dönem seçim kazanarak Menemen’de kırılması zor bir rekora imza atan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Menemen Belediyesi yeni hizmet binasındaki ilk Belediye Meclis Toplantısı’nda, 7 Haziran 2015 tarihinde  yapılacak Mil...

Özgürses Gazetesi
04:31 -
Abone ol
Başkan ŞAHİN; “Milletvekilliği Seçiminde Yokum”

Üst üste 4 dönem seçim kazanarak Menemen’de kırılması zor bir rekora imza atan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Menemen Belediyesi yeni hizmet binasındaki ilk Belediye Meclis Toplantısı’nda, 7 Haziran 2015 tarihinde  yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

1999 yılından bugüne görev yapan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in, yaklaşık 8 milyon TL’ye 9 ay 10 gün gibi kısa bir sürede ilçesine kazandırdığı Yeni Belediye Hizmet Binası’ndaki ilk Meclis Toplantısı öncesinde; Menemen’e hizmet etmiş Belediye Başkanları ile 1999 yılından bugüne görev yapmış Belediye Meclis Üyeleri ve Encümen Üyeleri plaketle onurlandırıldı.

1986-1989 yılları arasında Menemen Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kadir Yıldırım ile 1963-1973 yılları arasında Menemen Belediye Başkanlığı görevini yürüten Yücel Dirik’e plaketini, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin sundu. Başkan Tahir Şahin, 1999 yılından bugüne Menemen Belediyesi’nde görev yapmış Belediye Meclis Üyeleri ile Encümen Üyelerinden oluşan toplam 87 kişiye plaketlerini, eski Belediye Başkanları ile birlikte takdim etti.

“Bakan olabilecekse Belediye Reisliğini bıraksın.”

Menemen Belediyesi’nin yeni hizmet binasındaki ilk Belediye Meclis Toplantısı’na Çeşme’den katıldığını ancak; Menemen ile bağının hiç kopmadığını ifade eden Menemen’in eski Belediye Başkanlarından ve Adalet Partisi İzmir eski Milletvekili Yücel Dirik konuşmasında; “Doğup büyüdüğüm, yaşadığım yeri unutamıyorum. Bu sefer bambaşka bir Menemen gördüm. Gurur duydum, şeref duydum. Menemen Belediyesi şerefli bir hizmet yeridir, bunu yaptım. Reisim eğer Milletvekilliğini düşünüyorsa ki; ben sonra buradan Milletvekilli olmuştum. Milletvekilliğini düşünüyorsa, Bakan olabilecekse Belediye Reisliğini bıraksın. Belediye Reisliği kadar şerefli, zevkli hizmet verilebilecek bir görev yoktur. Milletvekilliği falan bunun yanında bir hiçtir. Bunu da hatırlatayım genç arkadaşımıza huzurunuzda, ona göre kararını versin” dedi.

ŞAHİN; “Bugüne nasip oldu…”

Yeni Belediye Hizmet Binasındaki ilk Meclis Toplantısı öncesinde karşılaştığı bu sözler üzerine Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin şunları söyledi; “Bugün çok güzel bir gün. Hepimizin onur günü. Sadece bir büyüğüm konuyu açtığı için, bugüne nasip oldu herhalde böyle bir açıklamayı yapmak. Milletvekilliğine aday değilim, buradayım yani” dedi.

 

Plaket töreninin ardından, Menemen Belediyesi’nin yeni hizmet binasındaki ilk Belediye Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.