Bergama Belediyesi kömürcüleri denetledi

Bergama için Belediye işbaşında Bergama Belediyesi, kış aylarında hava kirliliğinin minimum düzeyde olması için kömür satış yerlerinde denetimlerini sıklaştırdı. Bu kapsamda Belediye Çevre Mühendisi ve Zabıta Müdürlüğü ekipler...

Özgürses Gazetesi
12:43 -
Abone ol
Bergama Belediyesi kömürcüleri denetledi

Bergama için Belediye işbaşında

Bergama Belediyesi, kış aylarında hava kirliliğinin minimum düzeyde olması için kömür satış yerlerinde denetimlerini sıklaştırdı.

Bu kapsamda Belediye Çevre Mühendisi ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, kömür satış belgeleri, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları, katı yakıt satıcısı kayıt belgeleri, satışa sunulan kömür torbalarının üzerinde tanıtıcı özelliklerinin olup olmadığı kontrol edildi. Ayrıca satışa sunulan kömürlerin, çuvalda yazan kilogramı tutup tutmadığı da kontrol edilerek, çevre kirliliği konusunda işletme sahipleri bilgilendirildi.

Başkan Koştu; “Hava kirliliği için önlemler alıyoruz”

Bergama’da soğuk günlerde özellikle akşam saatlerinde hava kirliliğinin arttığına dikkat çeken Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Özellikle yaşlı vatandaşlarımız ve çocuklar son yıllarda Bergama’da artan hava kirliliği nedeniyle sağlık yönünden olumsuz etkileniyorlar. Bu denetimlerle amacımız hava kirliliğini kontrol altında tutabilmek”dedi.

Hava kirliliğinin önüne geçebilmek için vatandaşlarımızın kış aylarında kömürlerini satış izin belgesi olan yerlerden alması, kalorifer kazan kontrolleri ve bakımlarını zamanında yaptırmaları, kazan ateşçi belgesi olanlara kaloriferlerini yaktırmaları. açıkta satılan kömürü almamaları son derece önem taşıyor. Ayrıca bacalarında  her yıl temizlenmesine dikkat edilmesi gerekiyor.