Dikili Bu Kış ”RENGÂRENK” Olacak

Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi’ne bağlı ekipler, ilçeye rengarenk bir görünüm kazandırmak için gerçekleştirdiği peyzaj düzenlemeleri kapsamında cadde, sokak, kavşak, orta kaldırım ve pa...

Özgürses Gazetesi
11:30 -
Abone ol
Dikili Bu Kış ”RENGÂRENK” Olacak

Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi’ne bağlı ekipler, ilçeye rengarenk bir görünüm kazandırmak için gerçekleştirdiği peyzaj düzenlemeleri kapsamında cadde, sokak, kavşak, orta kaldırım ve parklardaki yeşil alanları bakıma aldı.

 

Dikili’nin Yeşili de Gözde Olacak

 

Gerçekleştirdiği sosyal belediyecilik çalışmalarıyla önemli bir yol olan ve İzmir’in parlayan yıldızı olan Dikili Belediyesi, insan ve çevre ilişkisini ön planda tutarak ilçenin daha yaşanabilir bir çevreye ve doğaya kavuşturulması için, yoğun bir çalışma yürüterek ilçenin tüm cadde, sokak, kavşak, orta kaldırım ve parklarını bakıma aldı. Ekiplerin aralıksız olarak bilimsel verilere dayanarak gerçekleştirdiği çalışmalarla Dikili ilçesi artık denizi gibi yeşil dokusuyla da adından söz ettiriyor.

 

Yeşil Doğa Seferberliği

Daha yeşil ve daha renkli bir Dikili için çalışmaları titizlikle yürüten ekipler önce dikim yapılacak yerlerin toprağı havalandırılıp, ardından da yapılan planlamayla bazı bölgelere kış mevsimine dayanıklı çimler ekerken görsel güzellik sağlamak için önceliği olan bölgelere de kış dönemine uygun rengarenk açacak çiçeklerin dikimini gerçekleştiriyor. Ekipler tarafından şu ana kadar çalışmaları tamamlanan parklara, kavşaklara ve orta kaldırımda yer alan yeşil alanlara kış mevsime uygun çimler ekilirken, dikilen mevsimlik çiçeklerin önümüzdeki günlerde açmasıyla kent genelindeki yeşil alanlarda eşsiz görüntüler sergilenecek. Dikilililerin büyük beğenisini kazanan çalışmalarda şu ana kadar ilçe genelinde 10 bin m2 alan çimlendirilirken 12 farklı türde 200 adet ağaç dikildi. Ayrıca ilçe genelinde 7 farklı türde ve toplamda 30 bin adet mevsimlik çiçek dikilerek ilçenin bambaşka bir görüntüye bürünmesi hedefleniyor. Yetkililer yıl sonuna kadar 20 bin adet daha mevsimlik çiçek ile 300 adet daha ağaç dikileceğini, 20 bin m2 alanında çimlendirileceğini ifade ederek çevrenin daha sağlıklı bir ortama kavuşturulması için çalışmalara ara vermeden devam edeceklerine vurgu yaptılar.

 

”Dikili Her Mevsim Farklı Güzelliklere Sahip Olacak”

 

Çalışmalar hakkında görüşlerini dile getiren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da, ‘Deniziyle, kumsalıyla, güneşiyle, doğasıyla, jeotermaliyle 12 ay turizm kenti ilçemizin bu kış döneminde de rengarenk farklı bir güzelliğe sahip olmasını istedik. Bu vesileyle başta ilçe merkez olmak üzere birçok mahallemizde peyzaj çalışmaları  başlattık. Şuan bu çalışmalarımız başarıyla devam etmektedir. Göreve geldiğinden bugüne Dikili’de yeşil alan miktarını attırmak için yaptığımız çalışmalarımız kış ayında da artarak devam edecektir’ dedi.