Atatürk’ün hastalıkları Ege’de tartışıldı

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet ve Atatürk Günleri kapsamında Diş Hekimliği Fakültesi Bilim Sanat Amfisi’nde“Atatürk’ün Hastalıkları ve Vefatı” adlı konferans yapıldı. Etkinlik Atatürk İlke ve İnkılapları Ta...

Özgürses Gazetesi
11:35 -
Abone ol
Atatürk’ün hastalıkları Ege’de tartışıldı

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet ve Atatürk Günleri kapsamında Diş Hekimliği Fakültesi Bilim Sanat Amfisi’nde“Atatürk’ün Hastalıkları ve Vefatı” adlı konferans yapıldı. Etkinlik Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Gülben Mat tarafından gerçekleştirildi.

“Atatürk’ün Hastalıkları Ve Vefatı” konferansında Atatürk’ün çocukluktan ölümüne kadar geçirdiği tüm hastalıklar, konulan teşhisler ve uygulanan tedaviler hakkında bilgiler verildi. Mustafa Kemal Atatürk ölümüne kadar Kuş Palazı, Böbrek rahatsızlığı, Zatüre, mesleki yaralanmalar ve son olarak vefatına yakın Siroz hastalığına yakalandı.

Konferansta ayrıca Atatürk’ün ölümü sonrasında cenaze töreni ve Etnografya Müzesi’nden Anıtkabir’e defnedilişini konu alan bir belgesel gösterimide yapıldı.