PETROL-İŞ’TE YENİ BAŞKAN HASAN TOPTAN!

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 11. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa Hasan Toptan seçildi. Devir teslim töreninde konuşan Başkan Toptan, yeni yönetimin işçinin de isteğiyle birlikte mücadele edeceğini söyledi. Petrol-İ...

Özgürses Gazetesi
10:21 -
Abone ol
PETROL-İŞ’TE YENİ BAŞKAN HASAN TOPTAN!

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 11. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa Hasan Toptan seçildi. Devir teslim töreninde konuşan Başkan Toptan, yeni yönetimin işçinin de isteğiyle birlikte mücadele edeceğini söyledi.

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 11. Olağan Genel Kurulu hafta sonu Petkim Kültür Merkezi’nde yapıldı. Genel kurul saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra divan kurulu üyeleri seçildi. Divan Başkanı olarak Petrol İş Sendikası Genel Sekreteri Salih Akduman belirlenirken divan üyeliklerine ise Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir ile Bursa Şube Başkanı Ersin Birgül seçildi. Daha sonra Petrol İş Sendikası’nın tarihiyle ile ilgili bir slayt gösterimi yapıldı. Slayt gösteriminin sonrasında Petrol İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay konuşma yaptı. Yeni dönemde seçilecek yönetime seslenen Oktay, “Sendikamıza genç ve yeni bir nesil geldi. Bu neslin birbirini yönetme kabiliyetinde olması lazım, birbirinin rakibi değil alternatifisiniz. Emek sermaye çatışması sürerken çareyi sarayda değil, başka yerde değil, birbirinizde bulmanız lazım. Biz OHAL’i gördük, yüzyılda bir yaşanan pandemi altında çalışmak zorunda kaldık. Biz emekçiler lehine bir tane karar çıkmazken, bu ülkeyi yönetenler sermayeden beslendiği için hep sermayeden yana kararlar çıkıyor. İşte bunu unutmadan mücadele etmeniz gerekir” diye konuştu.

Ahmet Oktay’ın ardından söz alan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Aliağa şubesinin mücadele dolu bir geçmişi olduğunu belirterek, aynı şekilde mücadele ettiklerini söyledi. Akyüz, “Bugün üretim araçları da değişti, mücadele araçları da değişti. İşçi sınıfı 2002 yılından bugüne kazanımlarını hızla kaybetti. Hangi hükümet işçi sınıfının aleyhinde adım atıyorsa karşısına dikildik. KHK’lerle, torba yasalarla boğuşmaktan kendimize gelemiyoruz. İşte bu yüzden sendikal mücadelenin yanına siyasal mücadeleyi de koymazsanız başımız ağrımaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, seçime girecek listeler açıklandı. Genel kurulda Abdurrahman Tekmen ve Hasan Toptan başkanlığında iki aday listesi çıkarılırken, mali sekreterlikte iki listenin dışında bağımsız aday Özgür Önal oldu. Adayların kendilerini tanıttıkları konuşmalarının ardından raporlar aklanarak seçim gündemine geçildi. Seçim sonuçlarına göre başkanlık koltuğuna 113 oy alan Petkim’den Hasan Toptan, başkan yardımcılıklarına Petkim’den Coşkun Tiktaş (mali) ve Tüpraş’tan Gökhan Karataş (idari) seçildi. Başkan adaylardan Abdurrahman Tekmen ise 86 oy aldı.

11. Olağan Genel Kurulda seçilen Petrol-İş Aliağa Şube yönetimi, dün sendika binasında gerçekleştirilen törenle geçen dönemki yönetimden şubeyi devraldı. Yeni yönetimde Başkan Hasan Toptan, İdari Sekreter Gökhan Karataş, Mali Sekreter Coşkun Tiktaş, yönetim kurulu üyeliklerinde ise Erdal Vural ve Selçuk Öztürk yer aldı. Devir teslim töreninde seçim sonuçlarını değerlendiren Şube eski Başkanı Ahmet Oktay, “Yeni yönetimin işçi sınıfının birliğini ve beraberliğini koruyarak mücadele edeceğine inancımız tam. Kendilerine başarılar diliyoruz” dedi. Oktay, Petrol-İş Sendikasının Aliağa’da örgütlü, örgütsüz tüm işçi sınıfıyla birlikte var olduğunu dile getirerek Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu’na da katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Yeni başkan Hasan Toptan ise eski yönetime teşekkür ettiği konuşmasında seçim sürecindeki ayrı ekip tartışmalarının ortadan kalktığını, yeni yönetimin işçinin de isteğiyle birlikte mücadele edeceğini söyledi.