Aliağa Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclisi Toplanıyor

Aliağa Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı, 6 Haziran 2023 Salı günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirilecek toplantının gündeminde 12 madde yer alıyor. Belediye Mecl...

Özgürses Gazetesi
05:33 -
Abone ol
Aliağa Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclisi Toplanıyor

Aliağa Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı, 6 Haziran 2023 Salı günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirilecek toplantının gündeminde 12 madde yer alıyor.

Belediye Meclis Salonu’ndaki oturum 2 ve 5 Mayıs 2023 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başlayacak. Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında; Yeni Mahalle ve Yeni Şakran Mahallelerinin 5393 sayılı Belediye Kanununun 9. maddesine göre bölünüp, sınırlarının belirlenerek, bölünen mahallelere isim verilmesi görüşülecek.

YENİ STADYUM PROJESİ MECLİSTE OYLANACAK
3.Lige yükselen Aliağa Futbol takımı için ve Aliağa’ya profesyonel liglere yakışır bir stadyum yapılması ihtiyacı hasıl olduğundan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Aliağa’ya 8 bin kişilik FİFA standartlarında modern bir stadyum yapılmasına karar verildi. Bu nedenle, 2023 Mali Yılı Bütçesinde öngörülmemiş olan yeni stadyum projesi için Fen İşleri Müdürlüğü Bütçesi’ne 300 Milyon TL ek bütçe yapılması hususu görüşülecek.

Türkiye Jokey Kulübü Derneği ile ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi, gerçekleştirilecek ortak hizmet projesi kapsamında Aliağa Belediyesi tarafından hizmete açılacak olan Aliağa Hipoterapi ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışacak personelin eğitimi, merkezdeki hizmetlerin yürütülmesine ilişkin danışmanlık desteği alınması hususlarında protokol imzalamak, gerekli iş ve işlemleri yürütmesi amacıyla Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a yetki verilmesi hususu oylamaya sunulacak.

ALİAĞA BELEDİYESİ WEBTV CANLI YAYINLAYACAK
Meclis toplantısı, Aliağa Belediyesi kurumsal internet sitesi www.aliaga.bel.tr ’den ve Aliağa Belediyesi webtv’nin www.youtube.com/aliagatv adresinden canlı olarak yayınlanacak. Aliağa Belediyesi webtv yayını saat 17.00’den itibaren başlayacak.