FOÇA KENT KONSEYİ’NDEN ‘‘SAVAŞA HAYIR!’’

Foça Kent Konseyi tarafından, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali konusunda basın açıklaması yapıldı. Foça Demokrasi Meydanında, 4 Mart Cuma günü gerçekleştirilen basın açıklamasına; Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer, Genel Sek...

Özgürses Gazetesi
12:47 -
Abone ol
FOÇA KENT KONSEYİ’NDEN ‘‘SAVAŞA HAYIR!’’

Foça Kent Konseyi tarafından, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali konusunda basın açıklaması yapıldı.

Foça Demokrasi Meydanında, 4 Mart Cuma günü gerçekleştirilen basın açıklamasına; Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer, Genel Sekreteri Göksel Acar, Meclis Başkanları ve Üyeleri Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz ve ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

BASINA VE KAMUOYUNA DUYURUMUZDUR

Bildiğimiz üzere Kuzey komşularımız Rusya ile Ukrayna ülkeleri arasında NATO’nun kışkırtmasıyla gerilen ilişkiler, 24 Şubat 2022 tarihinde Rusya’nın Ukrayna topraklarına açık işgal girişimi ile savaşa dönüşmüştür. Bu savaş, yaşanılan zorlu pandemi sürecinin yaralarını henüz saramamışken, enerji ve silah tekellerinin çıkarları için yaptıkları bir güç gösterisidir.

Kapitalizm, sınırlarına ulaşmış ve kendini yeniden üretemediği için, savaş politikalarıyla kendine yeni çıkış yolları aramaktadır. Bu güç gösterisini sürdüren kapitalizm yanlısı tarafların çıkar çatışmasındaki en büyük kaybedenler ise yoksullar, emekçiler, gençler, kadınlar ve çocuklardır. Dünya halklarının yaşamlarını, geleceklerini umursamadan kendi çıkarları için insanlığa kıyan bu düzen, bugün tüm dünyanın önünde Ukrayna topraklarında Ukrayna halkına karşı, aslında tüm dünyaya karşı “İnsanlık Suçu” işlemektedir.

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilk defa 20 Nisan 1931’de millete beyannamesinde dile getirdiği gibi, “YURTTA SULH, CİHANDA SULH” ilkesi, dünyada olabilecek herhangi bir karmaşanın herkese zarar verebileceğini, bu yüzden de milletlerin diğer milletlerin sorunlarına kayıtsız kalamayacağını ifade eden Atatürkçülüğün bütünleştirici ilkelerindendir. “Yurtta sulh, cihanda sulh” en geniş ve yaygın anlamıyla teknik bir deyim olan “kolektif güvenliği”, milletlerarası barışın korunmasını ve devamlılığını ifade eder.

Bizler de bu ifadeden yola çıkarak Foça’da yaşayan STK’lar, Foça Kent Konseyi ve savaş karşıtı sivil halk olarak, bu dünyaya kapitalizmin arayışı olan savaşın değil, BİRLİĞİN ve BARIŞIN hakim olmasını istiyoruz. Savaşa karşı ayaklanan milyonlarca barışseverin çağrısına sesimizi katarak, “BU İNSANLIK KIYIMINA SON”, “SAVAŞA HAYIR” diyoruz.

FOÇA KENT KONSEYİ