BERGAMA’DA YENİ YIL MESAİSİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni yıl mesaisine kentin kuzey ilçelerinde başladı. Dikili, Kınık ve Bergama ilçelerini kapsayan üç günlük programın son gününde Başkan Kocaoğlu  Bergama Köylerini ziyaret ederek s...

Özgürses Gazetesi
01:56 -
Abone ol
BERGAMA’DA YENİ YIL MESAİSİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni yıl mesaisine kentin kuzey ilçelerinde başladı. Dikili, Kınık ve Bergama ilçelerini kapsayan üç günlük programın son gününde Başkan Kocaoğlu  Bergama Köylerini ziyaret ederek sorunları yerinde tespit etti.  Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönençle birlikte Örenli, Tırmanlar, Çeltikçi, Akçenger, Karalar, Kırcalar, Topallar, Oruçlar ve Yukarıada mahallelerini ziyaret eden Başkan Kocaoğlu’na, Bergama Belediye  Başkan Yardımcıları, Bergama Belediyesi Fen İşleri ve Destek Hizmetleri Müdürleri ve Belediye Meclis Üyeleri eşlik etti.

Ziyaretlerde mahalle muhtarlarının istek ve taleplerini değerlendiren Başkan Kocaoğlu ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ayrıca mahalle sakinleri ile birebir görüşerek sorun ve sıkıntıları yerinde görerek incelemelerde bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yıl boyunca yatırımlarını yeni bağlanan ve hizmet alamamış mahallelere yoğunlaştıracağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, köy statüsündeki yerleşimlerde okunmayan su sayaçları ile ilgili merak edilen sorulara da yanıt verdi. Yeni yasayla yerel seçimlerin ardından 9 ilçe, 23 belde ve 430 mahallenin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandığını, abone devir işlemlerinin belirli bir süreç gerektirmesi nedeniyle bazı yerleşimlerde sayaçların geç okunduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Vatandaşlarımız merak etmesin. Kaç ay geç okunduysa faiz uygulanmayacak ve geç okunduğu ay kadar yani 6 ay sonra okunduysa 6 taksit, 10 ay sonra okunduysa 10 taksit yapılacak. Kademe sistemi zaten köylerde uygulanmıyor” bilgisini verdi. Başkan Aziz Kocaoğlu, köy statüsünde olan yasayla ve mahalleye dönüşen yerleşimlerde, suda yine yasa gereği, 5 yıllık süre içinde “indirimli tarife” uygulandığını hatırlattı.