BERGAMA MODERN HAYVAN PAZARINA KAVUŞUYOR

Bergama,idari binası, sosyal tesisleri, yemekhanesi, otoparkı, padok ve yükleme rampaları ile inşaatına başlanılan, alıcı ve satıcılara daha rahat bir ortamda alışveriş imkânı sunacak olan Kapalı Hayvan Pazarı’na kavuşuyor. “Has...

Özgürses Gazetesi
10:11 -
Abone ol
BERGAMA MODERN HAYVAN PAZARINA KAVUŞUYOR

Bergama,idari binası, sosyal tesisleri, yemekhanesi, otoparkı, padok ve yükleme rampaları ile inşaatına başlanılan, alıcı ve satıcılara daha rahat bir ortamda alışveriş imkânı sunacak olan Kapalı Hayvan Pazarı’na kavuşuyor.

“Hasta Yakını Konukevi” ve “Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu”nun ardından toplam 11 bin metrekarelik alan içerisinde, 900 küçükbaş ve 300 büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak biçimde tasarlanan Kapalı Hayvan Pazarı inşaatına başlanıldı. İçinde idari bina, sosyal tesisler, yükleme rampaları ve otopark alanının da bulunacağı kapalı hayvan pazarının 2018’in Mayıs ayında tamamlanacağı bildirildi.

Kapalı hayvan pazarında 1400 metrekare küçükbaş,1700 metrekare büyükbaş hayvanlar için ayrı padoklar olacak. Üstü kapalı indirme-bindirme rampasına sahip padoklar aydınlatma sistemi ile akşamları da kullanılabilecek. Ayrıca hayvan pazarının giriş-çıkış kapılarının arasında bulunan alanda kontrollü geçiş sağlanacak ve buralarda dezenfektan havuzları yer alacak. Veteriner, personel, muhasebe ve yönetici odalarına sahip olan idari binada soyunma odası, banyo ve engelli WC’ye sahip tuvaletler bulunacak. 165 metrekarelik alanda hazırlanan yemekhanede tabldot yemek servisi, çay ocağı ve satış birimi de olacak. 145 metrekarelik yem deposu ile pazarda bulunan hayvanlara yem ve su bekletme imkânı sunulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Kırsalda Kalkınma” hamlesi ile Bergama’da hayvancılığın gelişme içinde olduğunu da belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Hasta Yakını Konukevi ve Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun ardından Kapalı Hayvan Pazarı’nın yapımına da başladık. 2018’in Mayıs ayında tamamlanacak olan kapalı hayvan pazarı modern görünüme sahip olacak. Sosyal tesisi, yemekhanesi, padok ve yükleme rampaları, araç park yerleri ve diğer donatılarıyla hayvan yetiştiricilerine ve alıcı vatandaşlarımıza daha rahat bir ortamda alışveriş imkanı sağlayacak” dedi.

Kapalı Hayvan Pazarı, yapımı büyük ölçüde tamamlanan ve Avrupa Birliği standartlarındaki yeni donanımıyla günde 150 büyükbaş ve 250 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olan Bergama Mezbahası’nın yanında yapılıyor.