Engelsiz Dikili’ye adım adım

Dikili Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle özel bir program düzenledi.   Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında kentte yaşayan engelli...

Özgürses Gazetesi
12:06 -
Abone ol
Engelsiz Dikili’ye adım adım

Dikili Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle özel bir program düzenledi.

 

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında kentte yaşayan engelli vatandaşlar için Dikili Atatürk Meydanı’nda özel bir program düzenledi.

 

Özel Günde Özel Anlar Yaşandı

 

Kendileri için özel gün olan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliklerine aileleriyle birlikte katılan engelli vatandaşlar, Dikili Belediyesi Engelli Topluluğu Sessiz Çığlıklar Korosu tarafından verilen konserde gönüllerince eğlendiler. Konser etkinliğinin ardından engelli vatandaşlar ve aileleri Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen yemekte de Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’la bir araya geldi. Görev süresince kendilerine ve çocuklarına verdiği destekten dolayı Başkan Tosun’a teşekkür eden anne ve babalar, yaşadıkları bu özel günün mutluluğun çok büyük olduğunu ifade ettiler.

 

“Tüm Vatandaşlarımızın Eşit Yaşam Şartlarıyla Hayatını Sürmesini Amaçlıyoruz”

 

Neşenin, mutluluğunun, dayanışmanın doruklara çıktığı Dikili Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, kendileri için çok önemli olan engelli vatandaşlarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Biz, Dikili Belediyesi olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren önceliğimiz sizlerin, toplumun tüm bireyleriyle eşit yaşam şartlarında hayatınızı sürdürmenizdir.  Bu amaç doğrultusunda kentimizdeki tüm engellerin birer birer ortadan kaldırılması hususunda hassas çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugün, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlikle sizlerle ve ailelerinizle bir arada olmaktan büyük onur duyduk. Gün boyu sürecek etkinliklerle hem sizlerin gönlünüzce eğlenmenizi sağlamayı hem de günlük hayatta karşılaştığınız zorluklar karşısında tüm toplumumuzun duyarlı olması için bir farkındalığın oluşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Dikili Belediyesi olarak sizlerin ve ailelerinizin sorunlarına hep destek olmaya devam edeceğiz. Hedefimiz her noktasında, daha yaşanılabilir, engelsiz bir Dikili’dir” diye konuştu.