BÜLENT DELİCAN’DAN 5 ARALIK MESAJI

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türkiye'de Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 81. yıl dönümünü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.   5 Aralık 5 Aralık Dünya Kad...

Özgürses Gazetesi
12:19 -
Abone ol
BÜLENT DELİCAN’DAN 5 ARALIK MESAJI

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türkiye’de Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 81. yıl dönümünü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

5 Aralık 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türkiye’de Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 81. yıl dönümünü  gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Delican mesajında şunları aktardı; “5 Aralık 1934’te kadınlarımızın siyasal ve toplumsal hayata katılmaları açısından önemli bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının attıkları bu adım ülkemizde demokrasi ve kadın hakları açısından oldukça ileri bir kazanım olarak kabul edilmektedir.

Hayatın her alanında başarılı olan kadınlarımız, toplumun saygın fertleri, fedakarlıkları ve üretkenlikleri ile toplumumuzun teminatlarıdır. Özelde ailenin genelde toplumun temelini oluşturan bilgili ve bilinçli kadınlarımız sağlıklı toplumların yetişmesinin ön şartıdır.

 

AK Parti iktidarı ile Anayasal, yasal ve idari düzenlemelerle kadınların yaşam standartlarını yükseltmek, şiddet görmelerini önlemek, iş hayatındaki sıkıntılarını gidermek, istihdamlarını arttırmak, siyasette toplumumuzu daha fazla temsil etmeleri için önemli düzenlemeler yapılmıştır ve çalışmalar devam etmektedir. Partimiz daha güçlü demokrasi hedefiyle toplumumuzun kadın, erkek her ferdinin hayatın her alanında temsili ile sağlanacağına inanmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve ilgili bakanlıklarımızda yürütülen çalışmalarla Ulusal Mevzuatımızda Anayasa, Türk Medeni Kanunu, İş Kanunu ve Türk Ceza Yasası olmak üzere tüm yasalarda kadın erkek eşitliği sağlanmıştır.

 

Bu duygu ve düşüncelerimle toplumun temelini oluşturan kadınlarımızın bu anlamlı günün en kalbi duygularımla kutluyorum.”