BU GÖRÜŞMEDE “KOZAK ÇAM FISTIĞI” KONUŞULDU

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa bünyesinde çalışmalar yürüten Profesör Dr. Coşkun Köse ve Yardımcı Doç. Dr. Taner Okan'ı makamında ağırladı. Kozak Yaylası Çam Fıs...

Özgürses Gazetesi
11:11 -
Abone ol
BU GÖRÜŞMEDE “KOZAK ÇAM FISTIĞI” KONUŞULDU

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa bünyesinde çalışmalar yürüten Profesör Dr. Coşkun Köse ve Yardımcı Doç. Dr. Taner Okan‘ı makamında ağırladı.
Kozak Yaylası Çam Fıstığı’ndaki verim düşüklüğü hakkında bilimsel akademik bir rapor hazırlayan Köse ve Okan; Başkan Ürper ve Bergama Ticaret Odası’nın bu konu hakkındaki görüşlerini almak için BERTO’yu ziyaret etti.
Başkan Ürper; Kore, Amerika ve ülkemizde de pek çok bölgede ilgili bakanlıklar ile birlikte yaptıkları bilimsel araştırmalardan bahseden akademisyenlere çeşitli bilgiler verdi ve; “Kozak Yaylası’ndaki Çam Fıstığı’nda yaşanan bu verim düşüklüğü, başladığı günden itibaren hem o bölgeyi, hem de yanıbaşındaki Bergama’yı ekonomik ve sosyal olarak büyük ölçüde etkiledi ve etkilemeye de devam ediyor. Kozak Çam Fıstığı hem bölgemiz hem de ülkemiz için çok önemli ve değerli bir ürün. Biz Bergama Ticaret Odası olarak her ne kadar geç kalınmış olsa da bu ürün için Kozak’ta mutlaka bir Araştırma Enstitüsü’nün kurulması gerektiğini ve burada görevlendirilecek araştırmacıların yılın 4 mevsimi bu sorunu yerinde gözlemlemesi gerektiğini düşünüyor ve bu çözüm önerimizi de her fırsatta, her platformda dile getiriyoruz. Sizler gibi bilim insanlarımızın bu konuya eğilmesini çok umut verici adımlar olarak görüyoruz.” dedi ve Bergama Ticaret Odası’nın bu konuda her türlü iş birliğine de açık olduğunu ifade etti.