Belediye hizmet binasında dezenfekte devam ediyor

Hergün yüzlerce vatandaşı ağırlayan Bergama Belediyesi Hizmet Binası ULV sistem ilaçlama cihazları ile COVİD- 19 ve tüm zararlı virüslere karşı düzenli olarak dezenfekte edilmeye devam ediyor. Başkan Koştu, hasta sayısındaki artışın...

Özgürses Gazetesi
12:00 -
Abone ol
Belediye hizmet binasında dezenfekte devam ediyor

Hergün yüzlerce vatandaşı ağırlayan Bergama Belediyesi Hizmet Binası ULV sistem ilaçlama cihazları ile COVİD- 19 ve tüm zararlı virüslere karşı düzenli olarak dezenfekte edilmeye devam ediyor. Başkan Koştu, hasta sayısındaki artışın tedbirlere daha sıkı sıkıya uyulması gerektiğine dikkat çekerek, “Sevdiklerimiz için maske, mesafe ve hijyene dikkat edelim” dedi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce titizlikle yürütülen ilaçlama faaliyetlerinde Dünya Sağlık Örgütü’nün de onaylamış olduğu ULV cihazları ultra düşük sesle soğuk püskürtme ve sisleme yaparak bulunduğu alanı en küçük noktasına kadar dezenfekte ediyor.

BAŞKAN KOŞTU; “KIŞ ŞARTLARINDA DAHA DİKKATLİ OLMALIYIZ”

Koronavirüsle birlikte Kış şartlarında virüslerin neden olduğu grip gibi hastalıklarda artış olduğuna işaret eden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Belediyemiz hizmet binasında aktif olarak kullanılan alanların ULV sistemiyle dezenfekte edilmesi hem birimlerde çalışanlar hem de hizmet binasına gelen vatandaşlarımız açısından son derece önemli. Pandemi ve Kış aylarında daha çok ortaya çıkan diğer tüm virüslerden yaptığımız dezenfekte ile korunmuş oluyoruz” dedi.

ULV SİSTEM NEDİR ?

Ultra Low Volume ( çok düşük ses ) ve son derece ince püskürtme tekniği ile oluşturulan aerosol sisidir. ULV diğer cihazlarının aksine soğuk suyu ısıtmadan püskürtür. Soğuk sis durumuna çevirebilmek için çok düşük ses dalgaları kullanılmaktadır. Ultra düşük ses frekansları üreten bir elektronik üretecin üzerine su temas ettiğinde işlevi başlar. Uygun frekans aralığındaki ses dalgalarının suyu çok küçük mikronlara ayrıştırarak soğuk buhara çevrilir. Bu buharlı su zerrecikleri uygulama esnasında belirli bir itiş gücü ile bulunduğu alanda eşit şekilde dağıtılarak kapalı alanlarda çok daha etkili bir hal alır.  Mekanik yöntemlere oranla daha az su kullanılarak çok daha fazla uygulama gerçekleşir. Dezenfekte ile birlikte içerisinde bulunan ilacın aktif maddesi böceklerin saklanma ve üreme alanlarına nüfuz ederek çıkarıcı bir etki oluşturur.