HİLAL MASA VATANDAŞININ YANINDA

Aliağa Belediyesi, bünyesinde kurduğu ‘Hilal Masa’ ile vatandaşların şikayet ve taleplerine en hızlı şekilde çözüm üretiyor. ‘Şikayetlerinizi Bize, Memnuniyetinizi Dostlarınıza…’ sloganı ile hareket eden Hilal Masa, vatandaşın...

Özgürses Gazetesi
12:41 -
Abone ol
HİLAL MASA VATANDAŞININ YANINDA

Aliağa Belediyesi, bünyesinde kurduğu ‘Hilal Masa’ ile vatandaşların şikayet ve taleplerine en hızlı şekilde çözüm üretiyor. ‘Şikayetlerinizi Bize, Memnuniyetinizi Dostlarınıza…’ sloganı ile hareket eden Hilal Masa, vatandaşın sorunlarıyla yakından ilgileniyor, gelen başvuruları bilgisayar ortamında kayıt altına alarak acil çözüm için ilgili birimlere iletiyor. Hilal Masa 365 gün 7/24 esasına göre hizmet veriyor.

 

Yaşlı ve engelli vatandaşları öncelik olarak baz alan Hilal Masa, belediye hizmet binasının giriş katında yer alıyor. Hilal Masa’da işleyiş; Vatandaşın karşılanması, vatandaş ile görüşme, başvurusunun alınması, ilgili birim veya kuruma iletilmesi, çözüm süreci ve vatandaşa geri bildirim yapılması şeklinde ilerliyor.

 

ALO 153 – WHATSAPP HATTI: 0530 277 22 22

Hilal Masa’ya şikayet ya da taleplerini iletmek isteyen vatandaşlar ALO 153 veya 0530 277 22 22 numaralı whatsapp hattından da başvurularını gerçekleştirebilmektedir. Hilal Masa Genel Sorumlusu Şeyda Oyucu ile birlikte 10 kişilik ekiple hizmet veren masada vatandaşın beklemek zorunda kalmaması için 5 hat bulunuyor. Hilal Masa, devletin tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra vatandaşa perakende hizmet veren GDZ Elektrik, İZSU, Telekom, İzmirgaz gibi kurumlar arasında da iletişim sağlayarak vatandaşın belediye sorumluluğu dışında bulunan sorunlarına da çözüm için aracılık yapıyor. Vatandaşın acil sorunlarının çözümünde tüm müdürlüklerce oluşturulmuş Acil Hizmet Mobil Ekibi de Hilal Masa’ya destek veriyor. Hilal Masa, Yeni Şakran ve Helvacı Hizmet Birimlerinin yanında yakında hizmete girecek olan Yeni Mahalle hizmet birimiyle de eş zamanlı çalışıyor.

 

“ULAŞTIĞINIZ ANDA ÇÖZÜM BAŞLAR”

Hilal Masa’nın bugüne kadar 5 bin 500 telefon görüşmesi yaptığını ve 2 bin 74 kişiye anında dönüş yapıldığını belirten Hilal Masa Genel Sorumlusu Şeyda Oyucu, “Hilal Masa, halkla ilişkiler, diksiyon ve motivasyon alanında tüm eğitimleri alarak hizmet vermeye başladı. Hafta sonları da dahil olmak üzere 24 saat esasıyla hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımız bize ulaştıkları andan itibaren çözüm için çalışmalara başlıyoruz. Şuan da programa alınan ve çalışması devam eden 53 talep bulunuyor. Değerlendirilmek üzere ilgili birimlere iletilen 29 talep bulunuyor. Hilal Masa olarak amacımız vatandaşımızın şikayet veya talebini hızlı bir şekilde ilgili birimlere iletmek ve çözüme kavuşturmaktır” dedi.