“BERGAMA MÜKEMMEL BÖLGE HALİNE GELECEK!”

Önceki gün İzmir’de ev sahipliğini ESBAŞ’ın yürüttüğü, 20 binin üzerinde istihdamın sağlanacağı “Batı Anadolu Serbest Bölgesi Ön Protokol İmza Töreni” Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin teşrifiyle gerçekleşti. Törene Be...

Özgürses Gazetesi
12:36 -
Abone ol
“BERGAMA MÜKEMMEL BÖLGE HALİNE GELECEK!”

Önceki gün İzmir’de ev sahipliğini ESBAŞ’ın yürüttüğü, 20 binin üzerinde istihdamın sağlanacağı “Batı Anadolu Serbest Bölgesi Ön Protokol İmza Töreni” Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin teşrifiyle gerçekleşti. Törene Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper katıldı. ESBAŞ Başkanı Faruk Güler ile yüz yüze görüşen Ürper, “Bergama Ticaret Odası olarak ilçemizin kalkınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Batı Anadolu Serbest Bölgesi Projesi ile de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. “ şeklinde konuştu.

Açılış, Türkiye’de en fazla ihracat yapan şirketler arasında yer alan ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler’in konuşmasıyla başladı. Güler, ”Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin mükemmel olmasını istiyoruz. Bizim için mükemmellik demek yenilik demek, istihdam demek, bölgesel gelişme demek. Gelişmenin başında Bergama yer alıyor. Yüksek katmanlı değerler üreten yatırımlar ile ülkenin geleceğine katkıda bulunarak, işsizliğe de çare olacağız. Bergama’da da böyle bir gelişim olacak. Bu proje hepimizin ortak ve paydaş olduğu bir proje. Mükemmel bir bölge yaratacağız.” şeklinde konuştu.

Ege Serbest Bölge A.Ş. (ESBAŞ) tarafından İzmir’in Bergama ilçesinde planlanan Batı Anadolu Serbest Bölgesi Ön Protokol İmza Törenine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, serbest bölgelerin ekonomik açıdan büyük bir önem arz ettiğine ve Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin bilginin, bilimin ve teknoloji ile buluştuğu bölge olacağına ve Ege Serbest Bölge AŞ’ye(ESBAŞ) birikim ve tecrübesine güvendiğine değindi. Zeybekçi, “İzmir’i serbest bölgeler kenti yapacağız. Hükümet olarak farklı serbest bölgeler kurmak istiyoruz. Bunlardan en büyüğü 3. Havalimanı yakınında kuracağımız e-ticaret lojistik serbest bölgesi olacak. Bu, dünyanın da en büyüğü olacak. Türkiye 5 yıl sonra ihracatını e-ticaret üzerinden yapacak. 3 yıl sonra bildiğimiz doğrular, yanlış hale gelecek. Serbest bölgeler Türkiye’nin önden yürüyüşünde yol işaretlerinden biri olacak” şeklinde konuştu.

Zeybekçi’nin konuşmasının ardından ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler ile Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk, Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin ön protokolünü imzaladı.