MÄ°LLETVEKÄ°LLERÄ° VE ODA BAÅžKANLARI BERTO’DA BULUÅžTU

Bergama Ticaret Odası, Cumhuriyet Halk Partisi Ä°zmir Milletvekilleri ile Oda BaÅŸkanları'nın buluÅŸtuÄŸu toplantıya ev sahipliÄŸi yaptı. Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Fikret Ãœrper, Yönetim Kurulu BaÅŸkan Yardımcısı Ä...

Özgürses Gazetesi
07:00 -
Abone ol
MÄ°LLETVEKÄ°LLERÄ° VE ODA BAÅžKANLARI BERTO’DA BULUÅžTU

Bergama Ticaret Odası, Cumhuriyet Halk Partisi Ä°zmir Milletvekilleri ile Oda BaÅŸkanları’nın buluÅŸtuÄŸu toplantıya ev sahipliÄŸi yaptı.
Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Fikret Ãœrper, Yönetim Kurulu BaÅŸkan Yardımcısı Ä°brahim Lütfi Kolat, Yönetim Kurulu Ãœyeleri Ali Sarıl, Tahir ErdoÄŸan, Meclis Ãœyesi Göksel Özüak ve Genel Sekreter Gülay Koç‘un ev sahipliÄŸini yaptığı görüşmede, Cumhuriyet Halk Partisi Ä°zmir Milletvekilleri Bedri Serter, Özcan Purçu, Mahir Polat, Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel, Cumhuriyet Halk Partisi Ä°zmir Ä°l BaÅŸkanı Deniz Yücel, ÇiÄŸli Belediye BaÅŸkanı Utku Gümrükçü, Terziler Odası BÅŸk. Yusuf Kurtuldu, Marangozlar Odası BÅŸk. Hasan Çoban, Berberler ve Kuaförler Odası BÅŸk. Vedat YiÄŸit, Bakkallar Odası BÅŸk. Mehmet Salim Söyler, Demirciler Odası BÅŸk. Özcan Ala, Kahveciler Odası Genel Sekreteri Melek Bilir ve katılımcılar yer aldı.
Açılış konuÅŸmasını yapan BaÅŸkan Ãœrper; “Kurulma aÅŸamasındaki TDÄ°OSB’ler sayesinde yakın gelecekte bölgemize pek çok yeni yatırımcı gelecek. Altyapı olarak bu talebe hazır olmalıyız. Bu hazırlığın en önemli noktası ise bölgemizde her açıdan yeterli bir Meslek Lisesi kurulmasından geçiyor. Var olan meslek lisemiz artık bu günün ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Kurulacak olan donanımlı bir meslek lisesi ile kendi vasıflı çalışan ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Bunun yanında Bergama olarak Ä°ZBAN konusunda da BüyükÅŸehir’in desteklerini bekliyoruz. Bölgeye büyük fayda saÄŸlayabilecek Çandarlı Limanı Projesi ise atıl vaziyette bekliyor. Kozak Çevre Yolu da atılması gereken hızlı adımlardan biri çünkü yarın oluÅŸabilecek bir sorunda alternatif bir yol olmadığı için Kozak ile Bergama’nın bağı kesilebilir. Bu da hem seyahat, hem de ticari anlamda büyük zararlara yol açacaktır. Yine Bergama Çevre Yolu da bitmeyi bekleyen projeler arasında yer alıyor. Åžehrin kullanışsız bir ana yolu var ve yoÄŸun trafik, tüm Bergamalıları günden güne daha zor durumda bırakıyor.” dedi.
GeçtiÄŸimiz günlerde yapılan Kozak Çam Fıstığı ve Dikili Marina Projesi toplantılarına da deÄŸinen BaÅŸkan Ãœrper, bölgede bir havalimanına da ihtiyaç olduÄŸunu söyleyerek; “ÇiÄŸli’deki havalimanı sivil uçuÅŸlara da açılabilirse özellikle Kuzey Ege ilçeleri için bu çok olumlu bir adım olacaktır. Bölgemiz bu havalimanını besleyebilecek potansiyele sahiptir” diyerek, bölgemiz hakkındaki sorunları ve çözüm önerilerini katılımcılara iletti.
Görüşme, Oda BaÅŸkanları’nın söz alarak, çözüme kavuÅŸturulması gereken sorunlarını Milletvekilleri’ne iletmeleri ile devam etti.