Genç girişimcilere altın öğütler

  Sorunu tespit edin bir dakikada anlatın!   Yeni iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen İzmir Üniversitesi öğrencileri ile buluşan Ege Üniversitesi Yenilikçilik ve Girişimcilik Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdal Temel,...

Özgürses Gazetesi
09:30 -
Abone ol
Genç girişimcilere altın öğütler

 

Sorunu tespit edin bir dakikada anlatın!

 

Yeni iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen İzmir Üniversitesi öğrencileri ile buluşan Ege Üniversitesi Yenilikçilik ve Girişimcilik Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdal Temel, etkili ve başarılı iş fikirleri oluşturmanın püf noktalarını anlattı.

 

İzmir Üniversitesi Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (İZTAM) tarafından düzenlenen ‘BİGG (Bireysel Genç Girişim) Hızlı Başla’ isimli etkinlikte, genç girişimcilerin en büyük hatasının bir sorun tespit edip onu çözecek fikirler üretmek yerine yeni baştan bir şeyler yaratmaya çalışmak olduğu vurgulandı.Etkili bir iş fikri geliştirmek için farklı disiplinlerden gelen kişilerin birlikte hareket ettiği bir ekip oluşturmanın önemine de değinilenetkinliğin konukları Ege Üniversitesi Yenilikçilik ve Girişimcilik Bölümü Bölüm Başkanı Doç.Dr. Serdal Temel, Fikri Mülkiyet Hakları ve Lisanslama Birim Yürütücüsü Mustafa Çakır ile Lisanslama, İş Geliştirme ve Girişimcilik Birimi Uzmanı Aysun Demirdöğenoldu. Etkinliğe öğrencilerin yanı sıra İZTAM Müdürü Prof.Dr.Aydın Öztürk, Proje ve Destek Grubu Başkanı Handan Kılıçaslan ve Proje Danışmanı Aytaç Coşkun da katıldı.

 

TÜBİTAK’ın teknoloji tabanlı şirketlerin ortaya çıkması için yeni iş fikirlerine 150 bin TL hibe desteği sağladığı Bireysel Genç Girişim Programı 1512 hakkında eğitim verilen etkinlikte, ‘özgün ve Ar-Ge içerikli iş fikri nasıl olur’, ‘hangi projeler ile programa başvurulur’konularında bilgilendirme yapıldı.Gençlere başarılı girişimcilik çalışmalarından örnekler veren Doç. Dr. Serdal Temel, yeni iş fikri geliştirmek isteyen girişimci adaylarına tavsiyelerde bulundu.

 

İyi bir iş fikri oluşturmanın püf noktaları

 

-Yeni baştan bir şeyler yaratmaya çalışmak yerine herkesin şikâyet ettiği bir sorunu tespit edin ve iş fikrinizi onun üzerinden geliştirin.

-Aklınıza bir iş fikri geldiğinde ‘acaba ben olsam para verip bunu alır mıyım’ diye düşünün.

– Fikirler kadar birlikte çalıştığınız ekibin niteliği de çok önemli. Yurtdışındaki yatırımcılar ekibe çok önem veriyor, eğer ekip iyi değilse yatırım yapmaktan vazgeçebiliyor. Bu yüzden ekip arkadaşlarınızı iyi seçin.

-Farklı disiplinlerden kişilerle bir araya gelerek, iş fikrinizi daha cazip ve etkili bir hale getirin.

-İş fikrini karşınızdaki kişilere anlatmak için yalnızca bir dakikanız var. Bu süre içerisinde iş fikrinizi en net ve etkileyici cümlelerle anlatabilmelisiniz. Aksi halde karşı taraf üzerindeki etkinizi kaybedersiniz.

 

Proje hakkında detaylı bilgiye http://www.izmir.edu.tr/iztam/ sayfasından ulaşabilirsiniz.