Dikili’de belediye ve esnaf odaları el ele verdi: 2 bin 500 kişi sevgi sofrasında buluştu

Dikili Belediyesi’nin Dikili Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Dikili Ziraat Odası ile Dikili Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğinde Atatürk Meydanı’nda düzenlemiş olduğu iftar yemeğine yoğun katılım sağlandı. Ramazan ayının ba...

Özgürses Gazetesi
09:25 -
Abone ol
Dikili’de belediye ve esnaf odaları el ele verdi:  2 bin 500 kişi sevgi sofrasında buluştu

Dikili Belediyesi’nin Dikili Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Dikili Ziraat Odası ile Dikili Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğinde Atatürk Meydanı’nda düzenlemiş olduğu iftar yemeğine yoğun katılım sağlandı.

Ramazan ayının başladığı ilk günden itibaren her gün farklı bir noktaya sevgi sofralarını kuran Dikili Belediyesi, bu kez Dikili Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Dikili Ziraat Odası ile Dikili Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğinde Atatürk Meydanı’nda dev sofralar kurdu ve yaklaşık 2 bin 500 kişiyi bir araya getirdi.  “Birliğimizin ve  dirliğimizin güçlü, işimizin ve aşımızın bereketli, dostluğumuzun baki olması inanç ve kararlılığımızla din, dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin hep birlikte tüm farklılıklarımızla tek yürek olalım” şiarıyla kurulan sevgi sofralarında barış, kardeşlik ve aydınlık günler duaları eden Dikililer, iftarın bereketini neşeyle paylaştı.

Yoğun Katılım

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Taner Eker, Dikili Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdem ile Dikili Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Doğan Çakır’ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar buluşmasına İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Dikili Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Salih Zeki Koç, Bergama Terziler Odası Başkanı Yusuf Kurtuldu, Bergama Kahveciler Odası Başkanı Kazım Kızılcaoğlu, Dikili Şoförler ve Otomobilciler Odası önceki dönem Başkanı Ali Şenol, CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayları İdris Yavuzyılmaz, Mahir Polat, Salih Özçiftçi, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, AK Parti Dikili İlçe Başkanı Tahsin Şekerci ve Belediye Meclis Üyeleri Murat Durak ile Engin Özkan katıldı. Ailelerin yoğunlukta olması dikkatlerden kaçmadı. Toplumun tüm kesimlerini buluşturan iftar yemeğinde Dikili Belediye Başkanı konuklarla yakından ilgilenip, kendi elleriyle halka yemek dağıttı. Dikili Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Taner Eker, Dikili Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdem ile Dikili Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Doğan Çakır da Başkan Tosun’a eşlik etti. Dikilili vatandaşlarda yemeklerin servisini yapıp, tek tek masaları ziyaret edip ‘Oruçlarınızı Allah Kabul Etsin’ dileğinde bulunan Başkan Tosun ve beraberindekilere teşekkür etti.

Başkan Tosun Müjdeyi Verdi Dikili Yeni Devlet Hastanesine Kavuşuyor

İftar programında konuşan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Ramazan ayını siyasi malzeme olarak kullanılmasının karşısında olduğunu belirterek herhangi bir siyasi açıklama yapmayacağını dile getirdi.  Başkan Tosun, Dikilililere önemli bir müjde verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün burada bir olduğumuzu, birlik olduğumuzu bir daha ortaya koyuyoruz. Toplumumuzun farklı kesimleri hoşgörü ve dayanışma duygularıyla bir araya geldi. Cenabı Hak’tan tutulan oruçların kabulünü niyaz ediyorum. Bizi bir araya getiren bu buluşmada da emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu anlamlı buluşmanın asla siyasi malzeme edilmesinden yana değiliz. Böyle güçlü bir araya gelmişken bir müjde de vermek istiyorum. Kentimizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan tam donanımlı hastaneye kavuşması için elimizi taşın altına koyduk ve yeni tam donanımlı devlet hastanesi yapılması için Dikili Çandarlı Yolu’nun Barışkent bağlantı noktasındaki arsamızı Sağlık Başkanlığı’na verdik. Dikilimize, Dikili halkımıza yeni devlet hastanesinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum”